אוכל
אוכל
מתכוני בשר

ביף וולינגטון

אחת המנות הקלאסיות של המטבח הבריטי העילי (וגם של גרסאות שונות של המטבח האירופי הקלאסי). כך או כך, מדובר במנה מנצחת וקלה יחסית להכנה, שתקצור המון מחמאות ותגרום לכם להרגיש לרגע כמו בני אצולה

|mako אוכל| פורסם11:30
דלישס - ביף וולינגטון (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
Rating:4.774reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • קילו פילה בקר מאזור השאטו (החלק המרכזי והישר שלו)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • בצל גדול, קצוץ
  • סלסילת פטריות קצוצה דק או טחונה (רק שימו לב לא להפוך את הפטריות לעיסה)
  • ענף תימין
  • כף חרדל איכותי
  • חבילת בצק עלים
  • קמח
  • 2 ביצים

אופן ההכנה:

1מפלפלים וממליחים את הפילה.

2במחבת כבדה עם מעט שמן זית משחימים את הנתח מכל צדדיו (בערך חצי דקה מכל צד). מוציאים את הנתח ומניחים לו להתקרר.

3במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח, פלפל ותימין וממשיכים לאדות עד לקבלת תערובת יבשה מנוזלים. מעבירים לצלחת לקירור.

4כשהפילה חוזר לטמפרטורת החדר מורחים אותו בשכבת חרדל דקה, ולאחר מכן בשכבה דקה של בצל ופטריות. עוטפים את הנתח המצופה בניילון נצמד ומניחים לו להתקרר למשך 20 דקות לפחות במקרר.

5פותחים את בצק העלים על משטח מקומח (חשוב שהבצק יהיה קר).

6חותכים מלבן בצק שיספיק לעטוף היטב את נתח הבשר. מסירים מהפילה את הניילון הנצמד, עוטפים אותו בבצק העלים ומהדקים היטב.

7מעבירים לתבנית אפייה כך שהתפר של הבצק פונה למטה.

8טורפים את הביצים ומברישים את המאפה. מעבירים למקרר למנוחה של כ-10 דקות.

9מחממים תנור ל-180 מעלות.

10חורצים קלות את הבצק בסכין ויוצרים פתח ארובה קטן במרכז המאפה.

11אופים כ-40 דקות.

* מומלץ לתת למאפה לנוח 10 דקות נוספות לפני שפורסים אותו להגשה.

* מומלץ להגיש את המנה עם ציר בקר מצומצם (אפשר להכין את הציר מבישול עצמות בקר יחד עם מים, ירקות שורש ותבלינים עד לקבלת רוטב מצומצם).

>> לעוד מתכוני בשר של דלישס

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il