
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מפלפלים וממליחים את הפילה. 2במחבת כבדה עם מעט שמן זית משחימים את הנתח מכל צדדיו (בערך חצי דקה מכל צד). מוציאים את הנתח ומניחים לו להתקרר. 3במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח, פלפל ותימין וממשיכים לאדות עד לקבלת תערובת יבשה מנוזלים. מעבירים לצלחת לקירור. 4כשהפילה חוזר לטמפרטורת החדר מורחים אותו בשכבת חרדל דקה, ולאחר מכן בשכבה דקה של בצל ופטריות. עוטפים את הנתח המצופה בניילון נצמד ומניחים לו להתקרר למשך 20 דקות לפחות במקרר. 5פותחים את בצק העלים על משטח מקומח (חשוב שהבצק יהיה קר). 6חותכים מלבן בצק שיספיק לעטוף היטב את נתח הבשר. מסירים מהפילה את הניילון הנצמד, עוטפים אותו בבצק העלים ומהדקים היטב. 7מעבירים לתבנית אפייה כך שהתפר של הבצק פונה למטה. 8טורפים את הביצים ומברישים את המאפה. מעבירים למקרר למנוחה של כ-10 דקות. 9מחממים תנור ל-180 מעלות. 10חורצים קלות את הבצק בסכין ויוצרים פתח ארובה קטן במרכז המאפה. 11אופים כ-40 דקות. * מומלץ לתת למאפה לנוח 10 דקות נוספות לפני שפורסים אותו להגשה. * מומלץ להגיש את המנה עם ציר בקר מצומצם (אפשר להכין את הציר מבישול עצמות בקר יחד עם מים, ירקות שורש ותבלינים עד לקבלת רוטב מצומצם). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |