אוכל
אוכל
מתכוני בשר

סלט עדשים, ירקות שורש ונקניקיות מוקפצות

מנה חורפית קלאסית שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול

|Zuppa Dogs| פורסם15:17
סלטים, עדשים, ירקות שורש, נקניקיות (צילום: בועז לביא, ifeel)
צילום: בועז לביא, ifeel
Rating:52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

מרכיבים

  • 250 גרם (כ-1/2 כוס) עדשים שחורות

  • שמן זית, לטיגון
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 5 נקניקיות, חתוכות לעיגולים באורך 1/2 ס"מ
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כף זרעי כמון
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי, חתוכים לקוביות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים בסיר עם מים עד לריכוך. מסננים ומצננים.

2מחממים במחבת גדולה את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים יחד קלות.

3מוסיפים למחבת את הנקניקיות, הגזר וזרעי הכמון. מקפיצים כ-3 דקות נוספות עד לאידוי הגזר וסגירת הנקניקיות.

4מוסיפים למחבת את הסלרי וממשיכים לבשל כ-2-3 דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il