אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות טלה בארטישוק ירושלמי ולימון כבוש

מתכון של השף אבירם דותן

|מסעדת JOY| פורסם15:05
קציצות בשר טחון (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:4.221reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1/2 ק"ג בשר טלה טחון

  • 4 יחידות ארטישוק ירושלמי
  • חופן לימון כבוש
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ
  • 5 שיני שום קצוץ
  • מעט שמן זית
  • תערובת תבלינים ראס אל חנוט לקציצות
  • 1/2 כף כמון
  • מעט קינמון מלח ופלפל
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס סולת
  • 2 פלפל יבש שלם

אופן ההכנה:

1מערבבים את הבשר עם בצל קצוץ אחד וחצי מתערובת כוסברה ופטרוזיליה. מוסיפים ביצה מתבלים במעט מלח ופלפל, כמון ותערובת קציצות עד קבלת עיסה אחידה. 2. יוצרים קציצות טובלים בביצה וסולת ומטגנים בשמן. 3. לרוטב - מטגנים את הבצל הנותר עם הארטישוק פרוס דק מוסיפים שום מתבלים במלח פלפל כמון קינמון ומעט מתערובת הקציצות, מוסיפים כוס מים, מרתיחים מוסיפים את הקציצות פנימה מפזרים את שארית הכוסברה הפטרוזיליה ומבשלים כ- 20 דקות על להבה נמוכה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il