1בסיר עם מים רותחים ומלח מבשלים את האטריות אבל לא עד הסוף. מסננים ומערבבים עם שאר המרכיבים ומסדרים בתוך תבנית. מחממים תנור ל-150 מעלות עד להשחמה טובה מעל וסכין שתוקעים במרכז המאפה שאמור לצאת נקי.
2בקערה לשים היטב את תערובת הבשר עם יתר המרכיבים במשך מספר דקות. ממלאים את התאנים.
3בסיר משחימים את הבצלים ומוסיפים תבלינים: יין, סילאן ומעט מים. מסדרים את התאנים הממולאות בסיר ומבשלים לרתיחה על אש קטנה למשך 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.
4הרכבת המנה: מניחים פרוסות קיגל, מזלפים מעט סילאן מעל, מניחים מעל בצל מהתבשיל ואת התאנים. מגישים לצד סנגרייה.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים