אוכל
אוכל
מתכוני בשר

סינייה עם טחינה ותחתית בורגול

מאפה בשר מתובל וטעים במיוחד מנפלאות המטבח הערבי

|אהרוני מבשל לחברים| פורסם11:32
סינייה עם טחינה ותחתית בורגול
Rating:4.8334reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

לתחתית הבורגול:

  • כוס וחצי בורגול
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

למילוי הבשר:

  • 1 קילו בשר בקר טחון
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
  • 1 כף עלי זעתר טריים או יבשים, קצוצים
  • שלושת רבעי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כפית פלפל אנגלי טחון
  • חצי כפית קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • חצי כוס צנוברים

לטחינה:

  • חצי כוס טחינה גולמית
  • שלושת רבעי כוס מים
  • רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מתכונים לראש השנה

2משרים את הבורגול בקערה גדולה ובה מים למשך כעשרים דקות, מסננים וסוחטים מעט.

3מוסיפים לבורגול את השמן, הקמח, המלח והפלפל ולשים למעין בצק נוח לעבודה.

4מרפדים את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 מ"מ בבורגול ומהדקים.

5מחממים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מאדים בו את הזעתר, השום, הבצל והפלפל החריף כחמש דקות.

6מוסיפים למחבת את הבשר ומטגנים קלות תוך ערבוב בכדי למנוע היווצרות גושים.

7מעבירים את תערובת הבשר והתבלינים לקערה ומוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה ושני שליש מכמות הצנוברים, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

8מניחים את המילוי בתבנית המרופדת בורגול, ומהדקים מעט. אופים כ-35-45 דקות בתנור החם.

9בינתיים מערבבים בקערה את הטחינה עם המים, מיץ הלימון מעט מלח ופלפל לתערובת אחידה.

10מוציאים את המאפה מהתנור, יוצקים מעליו את תערובת הטחינה, מפזרים מעל את יתרת הצנוברים ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות נוספות, עד שפני הטחינה מזהיבים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il