
סינייה עם טחינה ותחתית בורגולמאפה בשר מתובל וטעים במיוחד מנפלאות המטבח הערבי![]() |
המצרכים (5 מנות):לתחתית הבורגול:
למילוי הבשר:
לטחינה:
אופן ההכנה:1מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. 2משרים את הבורגול בקערה גדולה ובה מים למשך כעשרים דקות, מסננים וסוחטים מעט. 3מוסיפים לבורגול את השמן, הקמח, המלח והפלפל ולשים למעין בצק נוח לעבודה. 4מרפדים את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 מ"מ בבורגול ומהדקים. 5מחממים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מאדים בו את הזעתר, השום, הבצל והפלפל החריף כחמש דקות. 6מוסיפים למחבת את הבשר ומטגנים קלות תוך ערבוב בכדי למנוע היווצרות גושים. 7מעבירים את תערובת הבשר והתבלינים לקערה ומוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה ושני שליש מכמות הצנוברים, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. 8מניחים את המילוי בתבנית המרופדת בורגול, ומהדקים מעט. אופים כ-35-45 דקות בתנור החם. 9בינתיים מערבבים בקערה את הטחינה עם המים, מיץ הלימון מעט מלח ופלפל לתערובת אחידה. 10מוציאים את המאפה מהתנור, יוצקים מעליו את תערובת הטחינה, מפזרים מעל את יתרת הצנוברים ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות נוספות, עד שפני הטחינה מזהיבים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |