אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קדירת אסאדו בבצלים

רואים את הקדירה הזאת? היא תדרוש מכם לא מעט זמן, זה נכון - אבל את רובו תוכלו להעביר רגל על רגל. ומה עם התוצאה? שווה כל שנייה של המתנה, ועוד הרבה מעבר לזה

|mako אוכל| פורסם06:57
קדירת אסאדו בבצלים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.7117reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

** המתכון פורסם לראשונה באפריל 2017

המצרכים :

לבשר:

  • 2 קילו אסאדו (שפונדרה), חתוך לקוביות
  • גזר
  • בצל
  • עלה דפנה
  • 2 גרגירי פלפל שחור שלם

לקדירה:

  • 7 בצלים גדולים
  • 2-3 כפות שמן קנולה
  • כף שמן זית
  • כף מלח
  • חצי כפית כורכום
  • שלושת רבעי כפית פלפל שחור גרוס
  • כף חוואייג' למרק

אופן ההכנה:

1שמים את קוביות הבשר בסיר לחץ עם הגזר, הבצל, עלה הדפנה והפלפל השחור. מכסים במים עד ס"מ מעל גובה הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות. אם אין סיר לחץ – מבשלים בסיר רגיל כשעתיים.

2מוציאים את הבשר ושומרים את מי הבישול.

3פורסים את שבעת הבצלים לפרוסות עבות בצורת ירח. מערבבים את שני השמנים ומטגנים שלושת רבעי מכמות הבצל. את הרבע הנותר שומרים בצד.

4כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות הבשר.

תבליניםתבלינים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

5מסננים את מי הבישול של הבשר ומוסיפים לסיר רק עד גובה הבשר (לא יותר!).

6מניחים מלמעלה את רבע הכמות של הבצל המטוגן ששמרנו בצד.

7מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 3 שעות וחצי (לחלופין, אפשר להכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות בטורבו לשעה וחצי-שעתיים, ואפשר גם לבשל על הפלטה לילה שלם).

* אם רוצים בשר פחות שומני אפשר להחליף את האסאדו בצלי כתף (מס' 5). במקרה כזה מבשלים את הנתח בשלמותו, ורק לאחר מכן פורסים אותו.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il