אוכל
אוכל
מתכוני בשר

רוטב בולונז הודו וחומוס על אורז פרסי לבן

מרגע שיש לכם בולונז איכותי, זה כבר לא משנה על מה אתם מניחים אותו

|ביסטרו דוד המלך| פורסם16:04
פסטה בולונז (צילום: svariophoto, Istock)
צילום: svariophoto, Istock
Rating:2.52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לאורז:

  • 1 ק"ג אורז פרסי לבן
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 כפות מלח
  • 2 ליטר מים

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1 ק"ג בשר הודו טחון
  • 6 שיני שום פרוסות דק
  • גזר חתוך לקוביות קטנות (לא חובה)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ליטר מים רותחים
  • חצי כוס חומוס, מושרה ומבושל (אפשר של סנפרוסט)
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט סוכר

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הרוטב: מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את ההודו הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ והפרדה נמרצת של הבשר, עד שהוא הופך מגושים לבנים לפירורים שחומים. מוסיפים את השום (והגזר, אם רוצים).

2לאחר שהבשר מאבד את הנוזלים מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד שהכל מתחיל לבעבע. מוסיפים את הפטרוזיליה ומים רותחים, מערבבים שוב, מוסיפים את החומוס ומתבלים.

3מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעתיים, עד שכל המרכיבים מתאחדים לכלל רוטב עשיר וסמיך. מקפידים על ערבוב כל עשר דקות.

4בינתיים מכינים את האורז: מטגנים את האורז בשמן, מוסיפים מלח ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.

5יוצקים את הרוטב מעל האורז ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il