1מתחילים עם הרוטב: מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את ההודו הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ והפרדה נמרצת של הבשר, עד שהוא הופך מגושים לבנים לפירורים שחומים. מוסיפים את השום (והגזר, אם רוצים).
2לאחר שהבשר מאבד את הנוזלים מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד שהכל מתחיל לבעבע. מוסיפים את הפטרוזיליה ומים רותחים, מערבבים שוב, מוסיפים את החומוס ומתבלים.
3מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעתיים, עד שכל המרכיבים מתאחדים לכלל רוטב עשיר וסמיך. מקפידים על ערבוב כל עשר דקות.
4בינתיים מכינים את האורז: מטגנים את האורז בשמן, מוסיפים מלח ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
5יוצקים את הרוטב מעל האורז ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.