אוכל
אוכל
מתכוני בשר

אוכף טלה צלוי עם עשבי תיבול

כשיש לטלה ריח טוב של בשר טרי וטעם עדין ומתקתק, אתם יודעים שזהו בשר איכותי שמבטיח מנה נפלאה

|מאסטר שף| פורסם20:23
Rating:2.713reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • אוכף טלה במשקל קילו וחצי, ללא עצמות
  • 50 גרם חמאה
  • 4 שיני שום קלופות
  • חצי כפית זרעי כוסברה
  • 2 ענפי תימין
  • מלח ים גס אטלנטי (הכי טוב שתוכלו למצוא)
  • כמה גרגרי פלפל
  • ענף רוזמרין
  • תפוחי אדמה (אופציונלי)
  • אספרגוס (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1מורידים מהאוכף את רוב השומן, ומשאירים שכבה ממש דקה. מעסים את האוכף בחמאה משני הצדדים ומניחים אותו כשהפילה כלפי מעלה.

2כותשים את השום עם זרעי הכוסברה ועלים מגבעול אחד של תימין, מוסיפים מלח גס וגרגרי פלפל וממשיכים לכתוש עד שנוצרת מין משחה.

3מורחים את הנתח בתערובת התבלינים ומהדקים.

4מקפלים את האוכף למין רולדה, דוחסים פנימה את הפילה, וקושרים את הנתח חזק.

5הופכים את האוכף ומצפים בשארית משחת התבלינים, בתוספת של רוזמרין ותימין קצוצים.

6בוזקים עוד מעט מלח גס ומעט פלפל כתוש, ומכניסים לתנור שחומם ל-250 מעלות. צולים חצי שעה, ומורידים ל-180 מעלות וממשיכים לצלות עד לדרגת עשייה רצויה.

7מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח 10 דקות. פורסים דק, מניחים בצלחת ומטפטפים מעל את נוזלי הצלייה.

8כתוספת פחמימה ניתן להגיש תפוחי אדמה צלויים, וכתוספת ירק אספרגוס חרוך במחבת, מתובל בשמן זית, לימון, פלפל ומלח גס.

סימון תזונתיעבור מנה\יחידה (6 מנות)

קלוריות715אנרגיה
חלבונים64 גרם
פחמימות1 גרם
שומנים48 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il