אוכל
אוכל
מתכוני בשר

החמין של איילת

צ'ולנט, כמו שהאשכנזים אוהבים: בלי חומוס, עם קישקע, ועם המון המון נשמה

|פורום עושים שוק| פורסם09:13
החמין של איילת (צילום: ayeletba, פורום עושים שוק)
צילום: ayeletba, פורום עושים שוק
Rating:454reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כפות שמן קנולה

  • בצל גדול קצוץ
  • כפית סוכר
  • כף סילאן
  • ראש שום חצוי לשניים עם הקליפה
  • 1.5 ק"ג בשר ירך אחורית חתוך לקוביות
  • 2 פרוסות עבות יפות אוסובוקו
  • 3 כוסות שעועית שהושרתה לילה וסוננה
  • 12 תפו"א קלופים חתוכים לרבעים
  • 2 כפות סילאן נוספות
  • כף שטוחה מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • מים רותחים
  • ביצים
  • קישקע

אופן ההכנה:

1מטגנים ב-2 כפות שמן את הבצל. מוסיפים כפית סוכר, קורט מלח, פלפל שחור וכף סילאן עד שהבצל מתרכך ומשחים.

2שופכים תכולת המחבת לסיר החמין (רצוי סיר בישול איטי). 3. על שכבת הבצל שמים בשולי הסיר את חצאי ראש השום. 4. מניחים מעל את שכבת הבשר ומתבלים במלח ופלפל. 5. מפזרים למעלה את השעועית (שעועית אזוקי או שעועיות בומבה לבנות). מתבלים במלח ופלפל. 6. מעל מניחים תפו"א, מלח ופלפל. 7. בכוס מים רותחים ממיסים 2 כפות סילאן וכף שטוחה מלח ושופכים לסיר. משלימים במים רותחים עד כיסוי ועוד 2 ס"מ מעל התכולה. 8. מפזרים ביצים שהורתחו מעט קודם לכן ומכסים.

9מכניסים לתנור על חום גבוה. 10. לאחר שעה או כשהולכים לישון - מעבירים לחום נמוך ונותנים לעסק להתבשל ולהשחים עד שמגיעים האורחים.

11את הקישקע ניתן לקנות מראש מבושל ולהוסיף אותו בבוקר לסיר, או לא מבושל ולהניח אותו בסיר כבר בתחילת הבישול.

12נוזלים מיותרים ניתן להוציא בעזרת מצקת, אם רוצים שהתבשיל ייצא יבש יותר (לא חובה).

13במהלך הבישול מומלץ לתקן תיבול מידי פעם אם צריך (טועמים מנוזלי הבישול/תפו"א ובודקים אם חסר מלח).

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il