
המצרכים :לרוטב:
לקציצות:
אופן ההכנה:1מתחילים ברוטב: חותכים את הבצל לשניים ופורסים דק. מטגנים כמה דקות בשמן זית עם הסלרי. 2חותכים את הסלקים לרבעים. חותכים שלושה מהרבעים לפרוסות בעובי חצי ס"מ בערך, מוסיפים לסיר וממשיכים לטגן. את הרבע שנשאר שומרים לקציצות. 3מוסיפים לסיר מלח, פלפל שחור, מיץ לימון, את שאר התבלינים והסוכר. מוסיפים רסק עגבניות וארבע כוסות מים, מערבבים הכל ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומניחים לרוטב להצטמצם. לבלוג של אפרת -יאללה תנוחי למתכוןקציצות קיפודים של רותם ליברזון 4בינתיים מכינים את הקציצות: מגררים את רבע הסלק שנשאר בפומפייה. מערבבים את כל החומרים חוץ מהאורז, ולשים היטב. מכניסים למקרר לחצי שעה של התייצבות (לא חובה). 5מוסיפים את האורז ומערבבים מעט, רק עד שהוא נטמע באופן שווה בתערובת. נזהרים שלא יישבר. 6טועמים שוב את הרוטב ומתקנים תיבול. אם הוא סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים, אבל לא יותר מדי - כי אם הרוטב יכסה את כל הקציצה האורז לא יהפוך לקוצים. 7יוצרים קציצות בגודל שאוהבים ומניחים ברוטב. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 30-40 דקות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |