אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קדירת בקר וירקות שורש

קוביות בקר עסיסיות המתבשלות עם שלל ירקות שורש ברוטב זעפרן, עגבניות שרי וזיתים

|מסעדת "שוליקה"| פורסם12:08
קדרת בשר וירקות שורש (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.213reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 ק"ג בשר בקר (שריר) מס' 8

  • 4 גזרים
  • 4 תפודים
  • 7 בצלצלי שאלוט
  • ראש שום שלם ומקולף
  • 4 שורש סלרי
  • 12 עגבניות שרי
  • 15-20 זיתים סורים מובחרים
  • גרם אחד של זעפרן
  • 5 עלי דפנה
  • 10 יח' פלפל אנגלי
  • קורט מלח
  • חצי כפית כורכום
  • כף אחת פפריקה אדומה
  • חצי כפית כמון

אופן ההכנה:

1פורסים את הבשר לקוביות ושולקים אותו במשך חצי שעה.

2מוסיפים לאותו הסיר מים, עד לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 6 עד 7 שעות.

3מקלפים את ירקות השורש (גזר, תפו"א, בצלצלי שאלוט, שורש סלרי) ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

4מניחים את הירקות בצד למנוחה קצרה וכשעה לפני סיום בישול הבשר מוסיפים אותם לסיר הבשר, יחד עם כל התבלינים, העגבניות והזיתים. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעה ומגישים לצד אורז או מג'דרה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il