אוכל
אוכל
מתכוני בשר

גורמה חורשט סבזי

אבי ביטון מפנק אותנו במתכון לאחת המנות הכי אהובות של המטבח הפרסי: בשר בקר בבישול ארוך עם המון (ואנחנו מתכוונים להמון) עשבי תיבול, אבקת לימון פרסי, תבלינים ורכז רימונים. אורז לבן בצד ויש לכם מנה מופלאה

|סוליקה| פורסם11:00
חורשט סבזי (צילום: אריאל עפרון, יחצ)
צילום: אריאל עפרון, יחצ
Rating:4.5236reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 2 צרורות פטרוזיליה
  • 2 צרורות שמיר
  • 2 צרורות כוסברה
  • רבע צרור נענע
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 כרישות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • שמן זית, לפי הצורך
  • 1 וחצי ק"ג בשר בקר (נתחים שמתאימים לבישול ארוך כמו צוואר, כתף, לחי)
  • 3 כוסות מים
  • 1 וחצי כוסות שעועית אדומה מושרית למשך הלילה
  • 4 לימונים פרסיים שנחתכו דק ונטחנו בבלנדר (הכמות שיוצאת היא בערך כף)
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 2-3 כפות רכז רימונים

אופן ההכנה:

1שוטפים את עשבי התיבול ומייבשים ביסודיות, מפרידים את העלים וקוצצים היטב.

2חותכים בצל אחד דק דק ומטגנים במעט שמן במחבת רחבה, מוסיפים כרישה קצוצה.

3מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים בטיגון.

4כשהבצל והכרישה מטוגנים, מוסיפים את עשבי התיבול, מטגנים עוד מספר דקות ומסירים מהאש. מניחים בצד.

5קוצצים את הבצל השני ומטגנים אותו בשמן זית בסיר נפרד. חותכים את הבשר לקוביות בגודל 4 ס"מ על 4 ס"מ בערך. מוסיפים את קוביות הבשר לבצל הקצוץ ומטגנים ל"סגירת" קוביות הבשר.

6מוסיפים את המים ואת השעועית ומבשלים כשעתיים עד שהבשר והשעועית רכים ומבושלים.

7מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים. מוסיפים את אבקת הלימון לתבשיל עם מלח, כורכום, כמון ורכז רימונים.

8מבשלים במשך שעה נוספת על אש קטנה.

* מגישים עם אורז לבן ובצל חי בצד.

בימים רביעי-שישי (26-28 באוגוסט) יערוך אבי ביטון בכל סניפי מעדניית סוליקה (ובאתר) ספיישל מטבח פרסי, שבמסגרתו יימכרו במקום גונדי, כופתה ברנג'י, אורז פרסי, עופות צלויים וחורשט סבזי – שהמתכון שלו כאן לפניכם.

לתפריט המלא והזמנות

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il