אוכל
אוכל
מתכוני בשר

מצ'ומה – איברים פנימיים ברוטב עגבניות חריף

והנה מתכון לחובבי החריף-חריף: סלסת עגבניות מתובלת היטב שבתוכה מתלבשים יחדיו לבבות, טחול, מוח וכבד. לרציניים בלבד

|מאסטר שף| פורסם17:57
חלקים פנימיים של אשר לוי (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.265reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לתבשיל העגבניות:

  • ראש שום

  • שמן זית
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • כף חומץ
  • 6-8 עגבניות אדומות בשלות מגורדות ללא קליפה
  • כפית סוכר
  • כוס ציר בקר/ כוס מים
  • קורט מלח
  • קורט קורוויה (קימל טחון)
  • כפית כמון
  • פלפל שחור
  • פלפל שאטה מושרה במים
  • פלפל מתוק יבש מושרה במים

לבשר:

  • 300 גרם לבבות

  • 200 גרם טחול עוף
  • 300 גרם מוח
  • 300 גרם כבד עוף
  • כף מיץ לימון
  • צרור פטרוזיליה קצוץ דק

אופן ההכנה:

1סלסת העגבניות: קוצצים ראש שום, בסיר רחב מחממים שמן זית, מטגנים את השום הקצוץ קלות, מוסיפים פפריקה מתוקה, רסק עגבניות ומטגנים לדקה, מוסיפים חומץ, עגבניות מגורדות ללא קליפה עם מעט סוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך חצי שעה.

2מוסיפים ציר בקר או מים, מלח, קורוויה, כמון, פלפל שחור ומבשלים על אש קטנה. מוסיפים את הפלפלים האדומים היבשים (פלפל שאטה + פלפל אדום מתוק שהושרו במים).

3כעבור 15 דקות מכינים את הבשר לפי הסדר הבא ומוסיפים לתבשיל: חוצים את הלבבות ל-2 ומנקים מהשומן, מערבבים עם מלח ופלפל שחור ומטגנים קלות במחבת, מוסיפים לתבשיל. מערבבים את טחול העוף עם מלח ופלפל, מטגנים קלות במחבת ומוסיפים לתבשיל. חולטים את המוח במים חמים 5 דקות, חותכים לקוביות ומוסיפים לתבשיל. מערבבים את הכבד עם פלפל שחור ומטגנים קלות. מוסיפים לתבשיל כ-10 דקות לפני סיום הבישול. יש להקפיד על סדר הכנסת הבשר לתבשיל.

4בסוף הבישול מוסיפים מיץ מחצי לימון (לא חובה), מערבבים ומוסיפים צרור פטרוזיליה קצוץ דק ומגישים.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il