אוכל
אוכל
מתכוני בשר

כפיתות עם אורז וסלט

מתכון למנת קציצות קלאסית, כמו בבית אמא, בליווי סלט טוניסאי ואורז. בואו לנסות גם אתם

|מאסטר שף| פורסם13:39
המנה של הלן  חג'ג'
Rating:4.220reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • חצי חבילת פטרוזיליה

  • חצי חבילת כוסברה
  • חצי פרפר חזה עוף
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 פרוסות לחם פרוס (מרטיבים וסוחטים היטב)
  • 4 ביצים
  • 3 כפות סולת
  • כפית כורכום
  • כפית פפריקה
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • כפית מרק עוף

לטרשי

  • 2 בטטות בינוניות או דלעת (לאחר הרתחה במים)

  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 לימון
  • 2 כפות שמן
  • 2 שיני שום כתושות

לאורז

  • 2 כוסות אורז

  • חצי כוס שקדים פרוסים
  • חצי כוס חמוציות מיובשות
  • 2 כפות שמיר מיובש
  • חצי כוס גזר פרוס דק
  • חצי כוס גמבה פרוסה דק
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף מלח

אופן ההכנה:

כפיתותמערבבים את כל התערובת, מכינים כדורים (מעוכים) ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב.

טרשימועכים את הבטטה, מוסיפים את התבלינים והתוספות, מערבבים ומגישים (חם או קר).

אורז1שמים מעט שמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים אותו מעט. 2. מערבבים, ולאחר מספר דקות מוסיפים את התבלינים. 3. ממשיכים לערבב ומוסיפים מים רותחים (2 כוסות מים על כל כוס אורז). 4. מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה, סוגרים את הסיר, ומחכים רבע שעה. 5. לאחר רבע שעה ניתן לכבות את האש, להמתין מספר דקות והאורז מוכן.

תגיות:קציצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il