אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קבב טלה על העצם לצד ירקות מבושלים

מורידים את הבשר מהעצם, מכינים קבבים ומחזירים לעצם. טעים? בעיקר לצד כרישה מאודה, צנונית מבושלת ודלעת אפויה

|מאסטר שף| פורסם17:11
קבב טלה של שי טובול ושלמה עזרן (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.614reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 4 נתחי צלעות טלה

  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור נענע
  • 50 גרם צנוברים
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט

לכרישה המאודה:

  • 3 כרישות צעירות

  • ציר עוף
  • 3 כפות שמן זית
  • טימין

לדלעת האפויה:

  • דלעת

  • מלח
  • שמן זית
  • סוכר
  • קורט צ'ילי
  • כפית עלי טימין

לצנוניות המבושלות:

  • ציר עוף

  • פלפל צ'ילי אדום
  • צנוניות

אופן ההכנה:

1מפרידים את העצמות מהנתח וקוצצים את הבשר עד למצב שהוא דק דק. מחממים תנור ל-220 מעלות ומכניסים את העצמות לתנור למשך 5 דקות.

2מוציאים ומפרידים משאריות הבשר, קוצצים את הכוסברה, הפטרוזיליה, הנענע והצנוברים ומערבבים היטב עם הבשר הקצוץ. מוסיפים בצל קצוץ ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. לשים במשך 5-10 דקות.

3חותכים את הכרישה לחתיכות באורך 7-8 ס"מ, שמים בתבנית ביחד עם ציר עוף, שמן זית ומלח ומכניסים לתנור ל-25 דקות עד לצריבה קלה.

4הדלעת: חותכים את הדלעת לקוביות וחולטים במים כ-15 דקות עד לריכוך. מוציאים, מערבבים עם מלח, שמן זית, סוכר, מעט צ'ילי ומעט טימין. מעבירים את הקוביות לתבנית ומכניסים לתנור עד להשחמה קלה.

5בסיר עם ציר עוף ומעט צ'ילי מכניסים את הצנוניות ומבשלים עד לריכוך.

6מסדרים את תערובת הבשר על העצם החשופה בצורת קבב על העצם ומטגנים בשמן חם עד להשחמה קלה. מעבירים לצריבה נוספת לתנור.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il