אוכל
אוכל
מתכוני בשר

מרק אפונה וכיסוני בשר

מרק אפונה חורפי מועשר בציר בשר, גזר גמדי וארטישוק לצד כיסוני עדינים ממולאים בבשר. חבל שהחורף אוטוטו נגמר

|מאסטר שף| פורסם13:40
מרק אפונה וכיסוני בשר של ריקי סויסה (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:3.825reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

למרק:

  • 2 קופסאות שימורים אפונה ירוקה

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 קופסת גזר גמדי
  • 1 קופסת ארטישוק
  • מים/ציר בשר
  • מלח
  • פלפל
  • קופסת בשר משומר
  • פטרוזיליה
  • כוסברה
  • חופן עלי טימין

לכיסוני בשר:

  • כוס קמח

  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כוס מים
  • בשר משומר

אופן ההכנה:

1שוטפים את האפונה ומסננים. בסיר עמוק מטגנים את הבצל, מוסיפים את האפונה ומטגנים יחד. מוסיפים את הגזר והארטישוק. ממשיכים להקפיץ יחד בערך כ-10 דקות. ממלאים את הסיר עד ל-3/4 במים/ ציר בשר ומתבלים במלח ופלפל.

2מוציאים את הבשר המשומר מהקופסה, שוטפים היטב ומוסיפים אותו למרק. קוצצים פטרוזיליה, כוסברה ועלי טימין ומוסיפים לסיר המרק. מבשלים כ-30-40 דקות. בעזרת בלנדר ידני מרסקים את הירקות והבשר, מסננים במסננת ומגישים חם. מלמעלה מפזרים עלי כוסברה טריים.

3הכיסונים: בקערה קטנה מערבבים את הקמח עם השמן והמים עד לקבלת בצק נעים למגע וגמיש לעיבוד. מרדדים וקורצים עיגולים. מוסיפים לעיגולים את הבשר המעובד במרכז העיגול בעזרת כפית. שמים מעט ממלית הבשר וסוגרים לכדי חצי עיגול. מהדקים בעזרת מזלג את הקצוות על מנת שלא יפתחו.

4מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה, ומגישים ליד המרק.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידיד המתמודדים

כפתור מגה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il