אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות כבד ברוטב לימון כבוש

קציצות בשר משובחות ברוטב פלפלים, גמבות ולימון כבוש ותיבול ביתי של פפריקה וכמון

|עושים שכונה| פורסם14:22
קציצות בקר אפונה כרישה וגזר ברוטב עגבניות (צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב)
צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב
Rating:4.716reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • רבע קילו בשר טחון טרי

  • רבע קילו כבד שלם טרי
  • 1 גמבה
  • שמן
  • פפריקה מתוקה
  • שום
  • 2 פלפלים אדומים יבשים
  • כמון
  • פלפל שחור
  • ביצה
  • ¼ כוס פרורי לחם
  • לימון כבוש

אופן ההכנה:

1צולים את הכבד בתנור כ-3 דקות.

2מערבלים בבלנדר את הכבד, הבשר הטחון, ביצה אחת, חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית כמון, ¼ כוס פרורי לחם ושן שום.

3יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג.

4פורסים את הגמבה לרצועות. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הגמבה.

5כשהגמבה מתרככת, יש להוסיף את הפלפל היבש, חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית מלח ומספר לימונים כבושים.

6מערבבים את הרוטב עד הגעתו לרתיחה ומוסיפים את הקציצות.

7מכסים את המחבת במכסה ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il