אוכל
אוכל
מתכוני בשר

לשון עגל ברוטב יין אדום

מנה של לשון עגל מתובלת היטב עם המון שום עם רוטב של יין אדום

|מאסטר שף| פורסם01:46
לשון עגל ברוטב יין אדום (תמונת AVI: mako)
Rating:4.833reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 2 ק"ג לשון עגל

  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • עלי דפנה
  • 4 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 4 ראשים של שום
  • פפריקה
  • קינמון
  • ציפורן טחון
  • כוס יין אדום יבש

אופן ההכנה:

1מורחים את הלשון בשמן זית, שום כתוש, מלח, פלפל ועלי דפנה. עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר יומיים.

2מטגנים במחבת את הבצל חצי טיגון עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הלשון (ללא עלי הדפנה) וצורבים אותה משני הצדדים. מוסיפים את התבלינים, 2 עלי דפנה, והיין האדום. מבשלים במשך שעתיים, עד שהבשר מתרכך, אבל לא יותר מדי. הופכים מדי פעם את הלשון ברוטב.

3בסיום הבישול מוציאים את הלשון, מקררים קלות ומסירים את שכבת העור. משאירים לילה במקרר. פורסים את חתיכת הלשון לפרוסות ומבשלים עוד שעה ברוטב.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il