אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות בקר ממולאות כבד עוף ברוטב לימוני

שילוב מופלא של טעמים במנת קציצות בקר משודרגת במילוי כבדי עוף ובצל

|אוכל מכל הלב| פורסם10:10
קציצות בקר ממולאות כבד עוף ברוטב לימוני (צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב)
צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב
Rating:4.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 500 גרם בשר

  • 1 ביצה
  • 1 בצל מגורד
  • 1 תפוח אדמה מגורד
  • מלח, פלפל שחור
  • בהרט
  • פפריקה מתוקה
  • כמון
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 3-4 כפות שמן

למלית

  • 200 גרם כבד עוף

  • שמן
  • 1 בצל בינוני
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב

  • 1 בצל בינוני

  • 4 שיני שום
  • 1 כף קמח
  • שמן זית
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 1/2 כוס לימון
  • 1 כף סוכר
  • מלח
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי תערובת הבשר, מתבלים לפי הטעם ומניחים את התערובת במקרר לשעה.

2להכנת המלית: מטגנים בצל קצוץ עד הזהבה ומוסיפים את כבדי העוף. מטגנים את הכבדים כך שהפנים יישאר מעט אדמדם. מוציאים את הכבדים והבצל ומניחים במסננת בכדי להיפטר מהשמן.

3לאחר התקררות קוצצים את הכבדים לקוביות ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

4להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל שקצצנו דק בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים עד שמרגישים היטב את ריח השום.

5מוסיפים את כף הקמח ובוחשים. מוסיפים את מרק העוף שהמסנו במים הרותחים, הפטרוזיליה הקצוצה ומיץ הלימון. בוחשים.

6מתבלים בסוכר ומלח וטועמים. בשלב זה ניתן לשפר או לשנות טעמים. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מידי פעם.

7להכנת הקציצות: מכינים בידיים משומנות קציצות גדולות בצורת כדור (כ-14 קציצות). משטחים מעט את הכדורים ויוצרים בכל כדור גומה. בעזרת כפית ממלאים בכל גומה ממלית כבדי העוף. מכסים את המילוי בקציצת הבקר ומכדררים שוב.

8מביאים את הרוטב לרתיחה ומוסיפים לתוכו את הקציצות. לאחר התמצקות הקציצות מנימיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כחצי שעה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il