אוכל
אוכל
מתכוני בשר

בולונז

מתכון למנת ראגו עשירה וריחנית, בעלת מרקם סמיך במיוחד

|mako אוכל| פורסם18:13
הבולונז הסודי של אמא מיקי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.220reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • כף שמן זית
  • בצל גדול קצוץ
  • גזר אחד בינוני חתוך לחתיכות קטנות מאוד
  • 800 גרם עגבניות בשלות מרוסקות ללא קליפה (מודה שאני משתמשת, ממש כמו אמי בעגבניות מקופסה וזה עובד נהדר)
  • 4 יחידות של פלפל אנגלי
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 2 עלי דפנה
  • 400 גרם בקר טחון
  • 50 גרם שומן עדיף בקר, אפשר גם טלה

להגשה:

  • עלי בזיליקום טריים
  • לחובבים ולמי שאינו שומר כשרות: פרמזן מגורר דק

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר בינוני ורחב שמן זית. מכניסים את הבצל ומערבבים קלות עד הזהבה.

2מוסיפים את הגזר ומערבבים. נותנים לו כמה דקות להתרכך ומוסיפים את העגבניות. מערבים עד בעבוע.

3מוסיפים את הפלפל האנגלי, המלח הגס, הפלפל הגרוס ועלי הדפנה, ומניחים לרוטב להתבשל כחמש דקות.

4מוסיפים את הבשר ואת השומן (ללא טיגון מוקדם) ומערבבים בעדינות. נותנים לרוטב לרתוח ומורידים את האש לקטנה. מבשלים כשעה ומערבבים מדי פעם. אם הרוטב עדיין אינו סמיך מספיק, משאירים עוד קצת על אש קטנה.

5מגישים את הרוטב על ערימת ספגטי, ביחד עם פרמזן מגורר ובזיליקום טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il