אוכל
אוכל
מתכוני בשר

עראייס פתוח (פיתה בשר)

זאת המנה הראשונה להתחסל בכל אירוע על האש/מנגל, אבל גם אפשר להכין אותה בבית על משטח פלנצ'ה/מחבת. תוספות קלאסיות בצד והסתדרתם על להיט טעים והכי פשוט שיש. טיפ שלנו: תכפילו כמויות מראש

|mako| פורסם11:44
Rating:528reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

ל-8 מנות:

  • 4 פיתות
  • חצי קילו בשר טחון
  • בצל קצוץ לקוביות קטנות
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 כפות מי סודה

אופן ההכנה:

1חוצים את הפיתות ל-2 עיגולים.

התערובת לפני ערבוב ושיטוח על פני הפיתההתערובת לפני ערבוב ושיטוח על פני הפיתה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

2מערבבים בקערה בשר טחון, בצל קצוץ, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור ומי סודה עד לקבלת תערובת אחידה.

3משטחים ומהדקים היטב חופן מתערובת הבשר על פני כל פיתה פתוחה.

אחרי שמשטחים ומהדקיםאחרי שמשטחים ומהדקים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

4צולים את חצאי הפיתות על המנגל/פלנצ'ה/מחב פסים כשהצד של הבשר פונה כלפי מטה.

על פלנצ'ה או על המנגלעל פלנצ'ה או על המנגל|צילום: יעל קצב, mako אוכל

5אחרי 2 דקות בערך - תלוי בעוצמת הלהבה - הופכים לצד השני לעוד חריכה קצרה ומוציאים מהאש.

*מומלץ להגיש עם טחינה, סלט ירקות, בצל מוחמץ, צ'ימיצ'ורי וכל תוספת אחרת שאוהבים.

עם כל התוספותעם כל התוספות|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il