
המצרכים (6 מנות):לבצק:
למלית:
לרוטב:
אופן ההכנה:1משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך 20 דקות. 2בינתיים מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל להזהבה. 3מוסיפים את הבשר וכשהוא משחים מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה. כשהבשר מבושל מכבים את האש ומניחים בצד. 4מסננים את הבורגול מהמים ומניחים בקערה יחד עם הסולת והמלח. את המים מוסיפים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק לא יבש מדי ולא רטוב מדי. אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד קצת מים. מניחים את הבצק בצד למשך 10 דקות. 5להכנת הרוטב: מטגנים בצל במעט שמן עד להזהבה ומוסיפים את השום. 6אחרי דקה של טיגון מוסיפים מים, רסק עגבניות ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה עד להכנסת הקובות. 7מרתיחים סיר עם הרבה מים, לוקחים חתיכות בצק, פותחים ביד לפיתה קטנה ומניחים באמצע את המילוי, סוגרים ומגלגלים לקובה. 8שולקים את הקובות במים הרותחים שלוש-ארבע דקות ומעבירים לסיר עם הרוטב יחד עם קוביות הדלעת. 9מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה ללהבה בינונית. מבשלים כחצי שעה עד שהקובות רכות וכתומות. 10לוקחים מעט מין הרוטב לקערה קטנה ומערבבים לתוכו קורנפלור עד שאין גושים. מחזירים את הרוטב עם הקורנפלור לסיר יחד עם הלימון והכרפס (סלרי). מערבבים ומבשלים עוד חמש דקות. 11להגשה: מניחים בצלחת עמוקה 2-3 קובות, קוביות דלעת והרבה רוטב. אפשר לקשט בעלי פטרוזיליה ולהגיש עם רבע לימון. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> לכל מתכוני התוכנית השלישית של מאסטר שף ילדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |