אוכל
אוכל
מתכוני בשר

אסקלופ עגל עם אווז מעושן

מתכון לאוהבי בשר

|מועצת הבקר והחלב| פורסם12:36
פרה עם עגל (צילום: jupiter images)
צילום: jupiter images
Rating:3.88reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 8 פרוסות דקות של עגל חלב (כף, שייטל או סינטה) במשקל 80 גרם כל אחת
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי
  • 8 פרוסות דקות של חזה אווז מעושן
  • 8 עלי מרווה
  • שמן זית לטיגון
  • 1/2 כוס יין לבן יבש

אופן ההכנה:

משטחים את פרוסות העגל בפטיש בשר עד שהן הופכות דקות מאוד (להיזהר שלא יקרעו). מורחים מעט שום על פרוסות העגל ומתבלים קלות במלח ופלפל. על כל פרוסת בשר מניחים פרוסת חזה אווז ועלה מרווה ומהדקים בקיסם. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבשר מעל להבה גבוהה, כשהאווז והמרווה כלפי מעלה. אחרי 2 דקות הופכים, ולאחר כדקה מוסיפים את היין. מנערים קלות את המחבת כדי למנוע הידבקות הבשר. מניחים את פרוסות העגל בצלחת מחוממת, מצמצמים את הרוטב ויוצקים אותו על האסקלופים. מגישים מיד עם אורז לבן.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il