אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קבב כבש בקדאיף וטנזיה מרוקאית

הכבש מולבש על מקלות קינמון ארומטים ותבשיל הפירות היבשים- הטנזיה, משלים את החוויה

|מאסטר שף| פורסם18:59
קבב כבש עם טחינה (תמונת AVI: אהרוני מבשל לחברים)
תמונת AVI: אהרוני מבשל לחברים
Rating:3.84reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

לתערובת הבלילה

  • 1 ביצה
  • 1/2 בצל
  • פרוסת לחם שהושרתה במים וסחוטה
  • כפית ראס אל חנות (תבלין)
  • מלח
  • מעט מאוד מים

לתערובת הבשר

  • 450 גרם בשר בקר טחון
  • 150 גרם שומן כבש טחון
  • מקלות קינמון
  • 1/2 חבילה שערות קדאיף

להגשה

  • סילאן
  • טחינה גולמית

לטנזיה המרוקאית

  • 1 בצל פרוס
  • 2 כפות דבש
  • 2כפות סוכר חום
  • רבע כפית זנגוויל מגורד טרי
  • להשרות ביין לבן כחצי שעה: תאנים, שזיפים, משמשים וצימוקים (את הצימוקים רק לקראת הסוף) (5-6 מכל סוג)
  • חצי בקבוק יין

תבלינים

  • רבע כפית ראס אל חנות
  • מעט הל
  • מעט ציפורן טחונה
  • מעט קינמון
  • מעט מאוד זנגוויל טחון
  • כפית חומץ בלסמי
  • כפית רוטב סויה
  • מעט מאוד מלח

אופן ההכנה:

הקבב:

1מעבדים את מרכיבי התערובת עד לקבלת בלילה.

2מערבבים את שני סוגי הבשר בקערה.

3מוסיפים את הבלילה לתערובת הבשר ומטמיעים היטב לתערובת אחידה.

4עושים כדור בשר בינוני ומלבישים אותו על מקל קינמון בודד. ממשיכים באותו אופן עם יתר הבשר.

5מלפפים סביב כל מקל קינמון קבוצה של שיערות קדאיף (עוטפים את הבשר בשכבה אחת לא יותר).

6מכניסים לתנור למשך 25 דקות על חום של 180 מעלות.

7מוציאים מהתנור ויוצקים סילאן וטחינה גולמית.

הטנזיה:

1מטגנים בסיר שטוח את רצועות הבצל.

2כשמזהיב מוסיפים את הדבש והסוכר החום. מבשלים 2-3 דקות.

3מוסיפים את הזנגוויל המגורד ואת הפירות היבשים ומטגנים אותם 2-3 דקות.

4מוסיפים את התבלינים.

5מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה על אש בינונית גבוהה.

6מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות עד שהנוזלים מסמיכים.

7מגישים לצד הקבבים (עובד נפלא גם עם אורז).

בתיאבון

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il