אוכל
אוכל
מתכוני בשר

תבשיל הודו בציפוי תפוחי־אדמה

קלסיקה מהמטבח האנגלי. מאפה שהוא ארוחה בתבנית אחת - טעימה מאוד, משביעה ולא יקרה

|דיאטה שמחה, הוצאת מודן| פורסם20:53
תבשיל הודו בציפוי תפוחי־אדמה- דיאטה שמחה (צילום: דניאל לילה)
צילום: דניאל לילה
Rating:4.213reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 1 כף שמן זית
  • 700 גרם חזה הודו, חתוך לקוביות
  • 3 גזרים, פרוסים דק1 בצל, קצוץ
  • 3 גבעולי סלרי, פרוסים לטבעות
  • 1 לפת, קלופה ופרוסה דק
  • 2 כפות קמח
  • 4 עגבניות, קצוצות
  • 2 כוסות מרק עוף (אפשר מאבקה)
  • מלח ופלפל
  • 5-6 תפוחי־אדמה גדולים, קלופים ופרוסים דק
  • 1 כף מרגרינה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומזהיבים את קוביות ההודו כ-5 דקות. מעבירים לצלחת.

2מוסיפים לסיר את הגזר, הבצל, הסלרי והלפת ומזהיבים כ-5 דקות.

3מחזירים לסיר את ההודו ומוסיפים את הקמח, מערבבים היטב כדי שלא ייווצרו גושים ומוסיפים את העגבניות והמרק. מבשלים 4 דקות, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לתבנית חסינת חום.

4 . מסדרים על התבשיל את פרוסות תפוחי־האדמה בשורות חופפות כרעפים. מפזרים מעט מרגרינה על תפוחי־האדמה ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ברדיד כסף ואופים כשעתיים עד שעתיים וחצי, עד שתפוחי–האדמה מתרככים; ב-45 הדקות האחרונות מוציאים את רדיד האלומיניום ומניחים לתפוחי־האדמה להשחים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il