אוכל
אוכל
מתכוני בשר

פיצה עם נקניקיות

פיצה ביתית מושקעת ועשירה. מומלץ להכין את הבצק יום מראש כדי לאפשר לו לתפוח במשך הלילה במקרר

|Zuppa Dogs| פורסם15:56
פיצה עם נקניקיות (צילום: בועז לביא, ifeel)
צילום: בועז לביא, ifeel
Rating:151reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (2 מנות):

מרכיבים לרוטב

  • שמן זית, לטיגון

  • 3 בצלצלי שאלוט, קצוצים
  • 2 שיני שום, קצוצות גס
  • 2 גבעולי אורגנו
  • 2 גבעולי תימין
  • 1 ק"ג עגבניות תמר, קלופות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • קורט סוכר

מרכיבים לבצק

  • 25 גרם שמרים טריים (1/2 קובייה)

  • 1 כוס מים פושרים
  • 30 גרם (½1 כפות) סוכר
  • 500 גרם (½3 כוסות) קמח
  • 50 מ"ל (כ-1/4 כוס) שמן זית
  • 40 גרם (2 כפות) מלח

מרכיבים לתוספות

  • קמח תירס, לקימוח משטח העבודה

  • 1 מצקת רוטב עגבניות לפיצה (ראו בהמשך)
  • 250 גרם גבינת מוצרלה קשה, מגוררת
  • 5 נקניקיות, חתוכות לעיגולים באורך של 1/2 ס"מ

מרכיבים להגשה

  • חופן עלי ארוגולה

  • שמן זית

אופן ההכנה:

הבצק:

1ממיסים בקערה את השמרים, המים והסוכר. מוסיפים את הקמח ואת שמן הזית ולשים במערבל כ-10 דקות במהירות נמוכה.

2מוסיפים לקערת המערבל את המלח וממשיכים ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות. מניחים לתפיחה של שעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

התוספות:

1מרדדים את בצק הפיצה לעובי של 1/2 ס"מ על משטח מקומח בקמח תירס. מורחים מעל הבצק את רוטב העגבניות בעזרת מצקת ובתנועות מעגליות.

2מפזרים על הרוטב את המוצרלה ואת עיגולי הנקניקיות. אופים בתנור (לקבלת בצק פריך - מומלץ לאפות על אבן שמוט) שחומם מראש ל-200 מעלות. לאחר שהפיצה מוכנה, מפזרים מעט עלי ארוגולה ומזלפים שמן זית.

הרוטב:

1מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את בצלצלי השאלוט עד שקיפות. מטגנים קלות גם את השום.

2מוסיפים לסיר את עשבי התיבול, העגבניות והרסק ומבשלים במשך כ-1/2 שעה על להבה נמוכה. מתבלים במלח, בפלפל שחור גרוס ובסוכר.

3טוחנים את הרוטב ומצננים. משתמשים ברוטב לפיצה רק לאחר שהתקרר לחלוטין.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il