אוכל
אוכל
מתכוני בשר

בשר בקר עם גרגירי חומוס ונענע

תבשיל בשר עם שילוב טעמים מפתיע, מנה מעולה שאפשר לגוון עם ירקות שורש או כל קטנייה

|mako אוכל| פורסם15:57
בשר בקר עם גרגירי חומוס ונענע (צילום: אסף רונן)
צילום: אסף רונן
Rating:4.729reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • שמן זית
  • 1 קילו כתף מספר 5 חתוכה לקוביות
  • 5 בצלים חתוכים לפרוסות דקות
  • 2 פלפל שושקה (פלפל אדום מתוק) חתוך לפרוסות
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 חבילה של עלי נענע (ללא הגבעולים)
  • 2 כפות סילאן
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל
  • 500 גר' גרגירי חומוס שהושרו במים לילה
  • כוס וחצי מים חמים

אופן ההכנה:

1בסיר סוגרים את הבשר, משזפים את החתיכות פחות מדקה לכל צד.

2באותו הסיר מטגנים את הבצל עד שהוא שזוף לגמרי. מוסיפים את הפלפלים, שום, נענע, סילאן ותבלינים. מערבבים ומוסיפים את הבשר וגרגירי החומוס.

3מוסיפים כוס וחצי מים חמים, מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מורידים את האש למינימום ומבשלים כ- 3.5-4 שעות על אש קטנה.

4ניתן להוסיף לתבשיל בחצי שעה האחרונה של הבישול תפוחי אדמה ובטטות חתוכים לקוביות. אפשר להכין אורז בסמטי עם בצל ועלה דפנה כתוספת לבשר.

* את החומוס אפשר להחליף בירקות שורש, או בכל קטנייה אחרת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il