אוכל
אוכל
מתכוני בשר

שקדי עגל מבושלים ביין לבן

מנה פשוטה ונפלאה של פרוסות שקדי עגל ברוטב עשיר של ציר עגל ויין לבן

|מאסטר שף| פורסם16:57
שקדי עגל מבושלים בציר עוף של שלמה עזרן (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:3.821reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים (2 מנות):

  • 400 גרם שקדי עגל מהגרון

  • חצי כוס קמח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שליש כוס שמן זית

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית

  • 2 בצלים, קצוצים
  • 2 שיני שום
  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 1 כוס ציר עגל
  • 50 גרם חמאה
  • מיץ משני לימונים
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1משרים את שקדי העגל כשעה במים עם קוביות קרח. בעזרת סכין חדה קולפים את הקרום שעוטף אותם. מייבשים את השקדים הקלופים על מגבת מטבח. חותכים את השקדים לפרוסות עבות.

2מכינים את הרוטב: בסיר בינוני מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד שקיפות. מוסיפים את היין והציר ומביאים לרתיחה.

3מתבלים את הקמח במלח ופלפל, מקמחים את שקדי העגל ומנערים משאריות הקמח. במחבת כבדה מחממים את שמן הזית ומטגנים את השקדים על אש בינונית, עד שהם זהובים משני הצדדים.

4מוסיפים את פרוסות שקדי העגל המוזהבות לסיר עם הרוטב ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה כשהמכסה חצי סגור.

5מוסיפים את החמאה, מיץ הלימון והפטרוזיליה. מתקבל רוטב מצומצם אך לא סמיך מדי.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il