1 מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את קוביות השפונדרה עד להשחמה. מוציאים ומוסיפים את פרוסות האוסובוקו. משחימים יפה, מוציאים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא זהוב יפה.
2 מוסיפים לסיר את השעועית, החומוס והחיטה המסוננים. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מוסיפים דבש או סילאן ומטגנים יחד.
3 ממלאים את הסיר עם שני סוגי הבשר, תפוחי האדמה, הביצים והשום. מוסיפים מים עד לכיסוי וממליחים. אם רוצים מוסיפים גם קישקע (מטוגן). מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
4 מבשלים בבעבוע עדין לפחות חצי שעה, מוסיפים ג'חנון, קניידל או קוקלה (אם רוצים) ומעבירים לתנור שחומם ל-110-120 מעלות.
5 משאירים בתנור כל הלילה. למחרת בודקים את מצבו של החמין. אם נראה לכם שיש יותר מדי נוזלים, מורידים מכסה ומניחים לנוזלים להתאדות. לרוב התכולה תיראה די יבשה. רגע לפני שמוסיפים נוזלים שווה להזיז מעט מן את התבשיל בעזרת כף גדולה ולבדוק את המצב בעומק הסיר. לפעמים ערבוב יעשה את העבודה והיובש יהיה רק נחלתם של החלקים החשופים.
** המתכון פורסם לראשונה בפברואר 2017
שאלות תשובות
כמה מלח שמים?
מומלץ להתחיל עם כף, ולהוסיף לפי הצורך. הנוזל צריך להיות קצת יותר מדי מלוח - ככה מתקבל חמין ברמת המליחות הטעימה בדיוק.
במה אפשר להחליף את החיטה לגרסה ללא גלוטן?
אורז מלא (אנחנו מעדיפים את העגול) מתנהג מאוד דומה ויוצא מאוד טעים בחמין. אם אין מגבלת גלוטן אפשר להחליף את החיטה בגריסים.
אפשר להכין על פלטה?
כן.