אוכל
אוכל
מתכוני בשר

ריזוטו בציר בקר ויין אדום עם פרמזן ופטריות

מנת ריזוטו שמתבשלת בציר עגל עשיר, ויין אדום עם הרבה פרמזן ופטריות. מנה עשירה בלי הרבה עבודה שתחמם לכם את הלב בשעה עבודה

|מאסטר שף| פורסם21:44
ריזוטו בציר בקר ויין אדום של שלמה עזרן (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:2.123reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • 6 כוסות ציר עגל

  • כוס מים
  • 2 פטריות שמפיניון גדולות
  • 4 כפות שמן זית
  • חופן פטריות שמפיניון קטנטנות
  • 200 גרם אורז לריזוטו
  • 20 גרם חמאה
  • 25 גרם פרמזן
  • 1/2 כוס יין אדום
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1בסיר בינוני מחממים את הציר והמים עד לרתיחה.

2קולפים מפטריות השמפיניון הגדולות את הקליפה ואת התוכן ומשתמשים רק בחלק הלבן. קוצצים למלבנים קטנים ומטגנים בשמן זית כדקה. מעבירים למסננת. באותה מחבת מטגנים גם את פטריות השמפיניון הקטנטנות, אפשר להוסיף שמן, מוציאים ומצננים.

3במחבת עמוקה מטגנים את הריזוטו עם חמאה. על אש בינונית מערבבים היטב כשלוש דקות ואז מוסיפים את היין, כשהיין מתאדה מתחילים להוסיף ציר, מצקת בכל פעם. מבשלים בין 16 ל-18 דקות, טועמים, כשאוהבים את המרקם מורידים מהאש. מוסיפים את הפרמזן, מלח ופלפל שחור ואת פטריות השמפיניון הקצוצות.

4הרכבת המנה: במרכז צלחת עמוקה מניחים בכל פעם כף אחת מהריזוטו (לא גדושה מדי) עד שנוצרת ערימה של ריזוטו, בתוך הערימה שותלים את הפטריות הקטנות כשחלקן העגול כלפי מעלה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il