1בסיר בינוני מחממים את הציר והמים עד לרתיחה.
2קולפים מפטריות השמפיניון הגדולות את הקליפה ואת התוכן ומשתמשים רק בחלק הלבן. קוצצים למלבנים קטנים ומטגנים בשמן זית כדקה. מעבירים למסננת. באותה מחבת מטגנים גם את פטריות השמפיניון הקטנטנות, אפשר להוסיף שמן, מוציאים ומצננים.
3במחבת עמוקה מטגנים את הריזוטו עם חמאה. על אש בינונית מערבבים היטב כשלוש דקות ואז מוסיפים את היין, כשהיין מתאדה מתחילים להוסיף ציר, מצקת בכל פעם. מבשלים בין 16 ל-18 דקות, טועמים, כשאוהבים את המרקם מורידים מהאש. מוסיפים את הפרמזן, מלח ופלפל שחור ואת פטריות השמפיניון הקצוצות.
4הרכבת המנה: במרכז צלחת עמוקה מניחים בכל פעם כף אחת מהריזוטו (לא גדושה מדי) עד שנוצרת ערימה של ריזוטו, בתוך הערימה שותלים את הפטריות הקטנות כשחלקן העגול כלפי מעלה.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים