אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קדירת בשר חורפית

מתכון של אהרוני לקדירה עשירה ומגוונת של בשר עסיסי ,ירקות שורש ועשבי תיבול

|שיעור פרטי עם אהרוני| פורסם11:40
קדירת בשר חורפית (צילום: Stephanie Frey, ShutterStock)
צילום: Stephanie Frey, ShutterStock
Rating:4.3501reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • קילו חצי בשר לגולש, חתוך לקוביות (שריר אחורי)
  • 2 עצמות עם מח עצם
  • מעט שמן זית, לטיגון
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 3 שיני שום
  • 1 כף גדושה של מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • חצי כפית כמון טחון
  • חצי כפית של פפריקה
  • 3 גזרים, חתוכים
  • ירקות שורש, מה שאוהבים - עד 1 קילו
  • 3 כפות אבקת מרק עוף או בשר, או בצל, או פטריות, או כף מכל סוג
  • צרור קטן של עלי טרגון
  • צרור קטן של עלי תימין
  • צרור קטן של עלי רוזמרין
  • צרור קטן של עלי פטרוזיליה
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות (אם הם קטנים אפשר להשאיר אותם שלמים)
  • 2 כוסות יין אדום יבש טוב
  • 3 עלי דפנה
  • כמה גרגירי פלפל אנגלי

אופן ההכנה:

1מחממים תנור האפייה ל-180 מעלות. מניחים רשת במדף אחד לפני התחתון.

2מניחים סיר כבד על הכיריים ומחממים אותו היטב.

3מוסיפים לסיר מעט שמן זית ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ואת הבשר ומזהיבים אותם היטב. מוסיפים את העצמות ומזהיבים גם אותן.

4מוסיפים מלח, פלפל, כמון, פפריקה, גזר ועוד ירקות שורש ומערבבים היטב.

5בקערית קטנה מערבבים את אבקת המרק עם המים הרותחים (בשום אופן לא משתמשים במים קרים, הם יקשו את הבשר).

6מוסיפים לסיר את המרק ואת תפוחי האדמה ויוצקים מעל את היין.

7מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי, כל העשבים (לא חובה להשתמש בכל הסוגים) ואם צריך עוד יין או מים רותחים (לכיסוי).

8מכסים את הסיר ומכניסים לתנור החם ל-3 שעות, או עד שהבשר רך.

** אפשר להוסיף שזיפים מיובשים וצימוקים כדי שהמנה תהיה מתוקה. במקרה זה מוותרים על תפוחי האדמה ומבשלים בנפרד אורז.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il