
טבעות קישואים ממולאותכולנו מכירים קישואים ממולאים, גם אם מעולם לא הכנו כאלה בעצמנו, אבל קישואים ממולאים כמו אלה של עינב בובליל לא פגשנו, ובטח שלא אכלנו. עכשיו זה עומד סוף סוף להשתנותעינב בובליל|"לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ| פורסם02/11/2313:44 ![]() צילום: נמרוד סונדרס, "לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ |
המצרכים (5 מנות):
למלית:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מחממים את התנור ל-190 מעלות. 2הרוטב: יוצקים לסיר בינוני את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש גבוהה כ-4 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים את כל התבלינים ואת הסילאן ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את העגבניות וכוס אחת מים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות. 4בינתיים מרוקנים את הליבה מפרוסות הקישוא וקוצצים דק. 5המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מוסיפים את ליבת הקישוא ומערבבים שוב. 6יוצרים מהמלית קציצות בקוטר כ-4 ס"מ. ממלאים את פרוסות הקישואים בקציצות (הן יבלטו מלמעלה וזה בסדר). מניחים בתבנית. 7יוצקים בעדינות את הרוטב מעל הקישואים הממולאים וסביבם. מוסיפים את יתרת המים. מניחים על תכולת התבנית נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום, ואוטמים היטב. 8אופים כשעה ועשרים דקות. מוצאים לרגע, מסירים את הכיסוי, מרטיבים את הקישואים והקציצות עם הרוטב. מחזירים לתנור ואופים עוד כעשר דקות. מוציאים. מפזרים את הפטרוזיליה או את הכוסברה. אם רוצים, מזלפים על הקציצה מעט דבש. מגישים. "לכבוד שבת קודש", הכריכה|צילום: נמרוד סונדרס, "לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מהמתכון מתוך הספר "לכבוד שבת קודש". הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ. מחיר: 129 שקלים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |