אוכל
אוכל
מתכוני בשר

פילה בקר לצד פונדנט תפוחי אדמה

נתח פילה בקר עם קונפי בצל בתבלינים אתיופיים מוגש עם פונדנט תפוחי אדמה וירקות שורש

|מאסטר שף| פורסם18:03
פילה בקר עם קונפי בצל של מסרט וולדמיכאל (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.220reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • 200 גרם פילה בקר, מתובל במלח ופלפל

  • שמן זית לטיגון

לקונפי בצל:

  • רבע קילו בצלצלי שאלוט, חתוכים לפרוסות דקות

  • חצי כפית פלפל קאיין
  • 2 כפיות רסק עגבניות
  • שמן זית

לפונדנט תפוחי האדמה:

  • 3 תפוח אדמה גדולים, מקולפים

  • 50 גרם חמאה
  • 1 ליטר ציר עוף (או מים)
  • מלח
  • פלפל שחור

לבצל הצלוי:

  • 8 בצלצלים לבנים

  • חמאה לטיגון

לציר הבקר:

  • 2-3 עצמות בקר

  • 200 גרם שאריות בשר בקר
  • 1 בצל אחד גדול, חתוך גס
  • 3 ענפי סלרי
  • 3 גזרים, 1 חתוך גס ו-2 שלמים
  • 2-3 שיני שום קלופות
  • כף רסק עגבניות
  • ענף תימין
  • ענף רוזמרין
  • 5 ס"מ כרשה
  • 1 עלה דפנה
  • 25 גרם חמאה
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1ציר בקר: לסיר חם עם שמן מכניסים את עצמות ונתחי הבשר ומשחימים היטב מכל הצדדים. מוסיפים בצל, סלרי, גזר חתוך, שום, רסק עגבניות ו-10 גרם חמאה ומבשלים כ-10 דקות. מסננים את השומנים ומחזירים את כל המרכיבים לגז. מוסיפים ליטר מים, תימין, רוזמרין, כרשה, עלה דפנה וגזרים שלמים ומבשלים כשעה (את הגזרים השלמים מוציאים אחרי חצי שעה; הם יתווספו לבצל הצלוי). מסננים את הנוזלים, מעבירים לסיר קטן ומצמצמים במשך 30 דקות לשליש. מורידים מהגז, מוסיפים את יתרת החמאה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

2קונפי בצל: מאדים את השאלוט עד לשקיפות. מוסיפים פלפל קאיין, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לבשל כ-40 דקות, עד לקבלת מרקם ריבתי.

3פונדנט תפוחי אדמה: מחלצים מכל תפוח אדמה צילינדר בגובה 3 ס"מ. במחבת עם חמאה מזהיבים היטב את תפוח האדמה משני צדיו. מכסים בציר עוף (הציר צריך לכסות שלושת-רבעי מתפוח האדמה), מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. מעבירים לתנור בחום של 80 מעלות למשך 45 דקות. מדי פעם מוודאים שיש נוזל בסיר. אם אין, מוסיפים.

4בצל צלוי: מכניסים את הבצלים על קליפתם לתנור ב-150 מעלות ל-30 דקות. מעלים את הטמפרטורה ל-220 וצולים כ-10 דקות נוספות, עד להשחמת הבצלים. מוציאים מהתנור, מקלפים את הבצלים, מקפיצים אותם עם חמאה במחבת, מתבלים עם מלח ופלפל, מוסיפים את הגזרים (שבישלנו בציר), מקפיצים קלות ומכבים את האש.

5פילה: במחבת עם שמן זית צורבים את הפילה משני צדיו. מעבירים לתנור בחום של 150 מעלות ל-10 דקות. מוציאים מהתנור, ונותנים לבשר לנוח כ-5 דקות.

6הרכבת המנה: פורסים את הפילה, מניחים עליו כף מקונפי הבצל, מניחים את הבצלים הצלויים והגזר ולצדם תפוח אדמה. מזלפים מעל ציר בקר מצומצם.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il