
כנאפה בשריתהגרסה המלוחה הזאת לקינוח הכל כך אהוב היא לא רק חגיגית ומרשימה, היא גם יותר פשוטה להכנה ממה שדמיינתם - בלי אפייה עיוורת ובלי קדאיף על הכיריים - והתוצאה לא פחות ממטריפה. חיפשתם לעשות רושם? הנה מצאתם![]() צילום: רון יוחננוב, mako אוכל |
המצרכים :
למילוי:
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים שום, תימין וצ'ילי חריף. 2מוסיפים את הבשר ומבשלים על להבה גבוהה, עד שהבשר מתפורר ומשחים מעט. 3מוסיפים רוטב צ'ילי וסילאן ויתר התבלינים היבשים ומבשלים 5 דקות. עד שכל הנוזלים מצטמצמים. 4מורידים את המחבת מהאש ומוסיפים את הצנוברים והפטרוזליה. מניחים לתערובת להתקרר מעט. 5מחממים תנור ל-200 מעלות. 6מרכיבים את הכנאפה: "פותחים" את שערות הקדאיף ומפרידים אותן היטב כדי למנוע גושים. מורחים היטב את כל השיערות בשמן זית ומחלקים את כל כמות השיערות ל-2 (שכבה תחתונה ועליונה). 7משמנים תבנית, מניחים עליה מחצית מהקדאיף ומשטחים היטב את השיערות לשכבה אחידה. כנאפה בשרית לפני תנור|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל8מפזרים את תערובת הבשר על הקדאיף בשכבה אחידה ומכסים בשיערות הקדאיף שנותרו (בשכבה אחידה גם הפעם). מכניסים לתנור ל-25 דקות. אם השיערות לא זהובות, משאירים בתנור לדקה-שתיים נוספות של אפייה. כנאפה בשרית אחרי תנור ולפני תוספות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל9מגישים את הכנאפה עם טחינה (נסו להכין אותה כמו רון), פיסטוקים גרוסים ופטרוזליה וזוללים. בתאבון. כנאפה בשרית עם תוספות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכלרון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |