
צלי בקר עם פטריות וארטישוק ירושלמימנה עיקרית עסיסית ועשירה בטעמים, בליווי בצלי שאלוט ופטריות שמפיניון![]() צילום: דניאל לילה, על השולחן |
המצרכים (10 מנות):
לרוטב
אופן ההכנה:1יום לפני ההגשה מבשלים את הבשר: מניחים את נתח הבשר בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל. מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כ-3 שעות עד שהבשר רך. מקררים את הבשר ואת מי הבישול בנפרד במקרר למשך הלילה. 2לפני ההגשה: מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים שאלוטס עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד. 3מוסיפים מעט שמן ומטגנים ארטישוק ירושלמי כ-7 דקות עד הזהבה עדינה. מוציאים ומניחים בצד עם השאלוטס. 4מוסיפים לסיר בצל סגול ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים תבלינים ומכסים בנוזלי הבישול ששמרנו עד גובה 5 ס"מ. מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול ומסירים מהכיריים. 5מחממים תנור ל-180 מעלות. 6פורסים את הבשר לפרוסות דקות ומסדרים בתבנית עמוקה. מסדרים מעל את הבצלצלים, הבצל ופטריות שמפיניון (שבשלב זה עדיין נאות). יוצקים מהרוטב עם כף עד גובה הירקות (בלי לכסות אותם). מכסים ברדיד אלומיניום. 7אופים שעה עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך ומגישים חם. * אם אתם בלחץ אפשר לוותר על הבישול הארוך ולבשל את הצלי בסיר לחץ כ-40 דקות עד לריכוך. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |