אוכל
אוכל
מתכוני בשר

צלי בקר עם פטריות וארטישוק ירושלמי

מנה עיקרית עסיסית ועשירה בטעמים, בליווי בצלי שאלוט ופטריות שמפיניון

|על השולחן| פורסם09:43
צלי בקר עם פטריות וארטישוק ירושלמי (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
צילום: דניאל לילה, על השולחן
Rating:4.758reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • נתח צלי מס' 5 במשקל ½3-2 ק"ג

לרוטב

  • 5-4 כפות שמן קנולה

  • 20 בצלצלי שאלוט קלופים (או בצלצלים לבנים)
  • 700 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 5 בצלים סגולים פרוסים לחצאי טבעות בעובי 1/2 ס"מ
  • 2 כפיות כורכום
  • 20 גרגרי פלפל שחור שלמים
  • 2-1 כפיות פפריקה חריפה או מתוקה
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 5 עלי דפנה
  • 4-2 כפיות מלח
  • 3 סלסילות (750 גרם) פטריות שמפיניון

אופן ההכנה:

1יום לפני ההגשה מבשלים את הבשר: מניחים את נתח הבשר בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל. מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כ-3 שעות עד שהבשר רך. מקררים את הבשר ואת מי הבישול בנפרד במקרר למשך הלילה.

2לפני ההגשה: מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים שאלוטס עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד.

3מוסיפים מעט שמן ומטגנים ארטישוק ירושלמי כ-7 דקות עד הזהבה עדינה. מוציאים ומניחים בצד עם השאלוטס.

4מוסיפים לסיר בצל סגול ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים תבלינים ומכסים בנוזלי הבישול ששמרנו עד גובה 5 ס"מ. מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול ומסירים מהכיריים.

5מחממים תנור ל-180 מעלות.

6פורסים את הבשר לפרוסות דקות ומסדרים בתבנית עמוקה. מסדרים מעל את הבצלצלים, הבצל ופטריות שמפיניון (שבשלב זה עדיין נאות). יוצקים מהרוטב עם כף עד גובה הירקות (בלי לכסות אותם). מכסים ברדיד אלומיניום.

7אופים שעה עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך ומגישים חם.

* אם אתם בלחץ אפשר לוותר על הבישול הארוך ולבשל את הצלי בסיר לחץ כ-40 דקות עד לריכוך.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il