אוכל
אוכל
מתכוני בשר

פילה בקר על תרד ואספרגוס

כמה כיף להשקיע במנה שהיא גם פשוטה, גם איכותית וגם מצולחת כמו שצריך

|mako| פורסם14:58
פילה על תרד ואספרגוס (צילום: אינה קראבצקי)
צילום: אינה קראבצקי
Rating:3.84reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • 300 גרם נתח פילה בקר, פרוס (נגד כיוון הסיבים) לעיגולים בעובי סנטימטר
  • 2 ראשי שום
  • חצי כפית דבש
  • שמן זית
  • 6-8 אספרגוסים חלוטים (אספרגוס ירוק צריך חליטה של דקה, לבן - חליטה של 7 דקות)
  • שן שום אחת פרוסה
  • 300 גרם תרד (אני השתמשתי בקפוא)
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • לקישוט: חומץ בלסמי מצומצם

אופן ההכנה:

1מושחים את ראשי השום בשמן זית, עוטפים היטב בנייר כסף ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שהם רכים מאוד. מוציאים את השומים מקליפתם ומועכים היטב למרקם של קרם חלק (אפשר להעביר דרך מסננת), מוסיפים את הדבש ומתבלים בקצת מלח.

2צורבים קלות את האספרגוס החלוט על מחבת פסים.

3במחבת גדולה שמים כ-4 כפות שמן זית, מוסיפים את שן השום הפרוסה ואת התרד, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים כשלוש דקות.

4צורבים את נתחי הפילה על מחבת מחוממת היטב כדקה מכל צד. מתבלים במלח ופלפל רק לאחר הצריבה.

5מסדרים את הצלחת: מסדרים את האספרגוס במרכז הצלחת, עורמים מעל תלולית של תרד ועליה מסדרים את נתחי הבשר. יוצרים מקרם השום קנלים (בעזרת שתי כפיות) ומסדרים מסביב, ומטפטפים כמה טיפות חומץ בלסמי מצומצם לקישוט.

>> בשבוע שעבר הכנו עם אינה קציצות דגים שילדים אוהבים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il