אוכל
אוכל
מתכוני בשר

נזיד חומוס, צוואר בקר, ירקות שורש ועלי תרד

תבשיל בשר מופלא ועשיר בטעמים, עם קוביות בקר עסיסיות, ירקות שורש וגרגרי חומוס

|מסעדת קערות| פורסם11:55
נזיד חומוס צוואר בקר ירקות שורש ועלי תרד (צילום: שי בן אפרים,  יחסי ציבור )
צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור
Rating:4.756reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כוסות גרגירי חומוס

  • 1 ק"ג צוואר בקר
  • 3 יחידות שורש פטרוזיליה
  • 3 יחידות שורש סלרי
  • 200 גרם שורש ארטישוק (ארטישוק ירושלמי)
  • 3 גזרים גדולים
  • 2 בצלים גדולים
  • 10 שיני שום
  • 0.5 ק"ג עלי תרד שטופים
  • כף מלח
  • חצי כף פלפל שחור
  • כפית כמון
  • 5 כפות שמן סויה

אופן ההכנה:

1משרים את גרגירי החומוס כ-12 שעות במים במקרר.

2חותכים את הבשר לקוביות בגודל בינוני. מקלפים וחותכים את הירקות לקוביות. מפרידים את עלי התרד מהענפים.

3מחממים סיר גדול, מוסיפים את השמן ואחרי שהשמן התחמם מוסיפים את הירקות לפי הסדר: קודם הבצל, אחרי זה את השורשים, הגזר והשום. מטגנים אותם קלות כדי שיקבלו צבע אבל שלא יתרככו יותר מדי.

4מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר נסגר מכל הכיוונים.

5מוסיפים את גרגירי החומוס המושרים, התבלינים ואת עלי התרד, מערבבים את הסיר טוב למשך 2-3 דקות ומוספים מים עד לכמה סנטימטרים מעל התבשיל.

6מביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים כ-4 שעות על אש נמוכה עד שהבשר מתרכך. (במהלך הבישול הבשר יהפוך לצמיגי ורק לאחר מספר שעות הוא יהפוך לנימוח ונעים למאכל אז נא להאזר בסבלנות).

7לכל אורך הבישול יש לערבב מפעם לפעם ויש לשים לב שהתבשיל לא מתייבש, במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים. אחרי כ-4 שעות ולאחר שראינו שהבשר באמת רך מכבים את האש ומגישים חם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il