
קדירת קציצות בקר ותפוחי אדמה בבירהקדירת קציצות בקר עסיסיות בשילוב תפוחי אדמה נימוחים ברוטב עשיר של בצל מטוגן ובירה![]() צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב |
המצרכים (8 מנות):
לרוטב
אופן ההכנה:1מערבבים את כל חומרי הקציצות, כולל שמן הזית, עד לקבלת עיסה אחידה. מתבלים לפי הטעם. התיבול לא צריך להיות דומיננטי. מכניסים את התערובת למקרר ל-20-30 דקות. 2מוציאים את התערובת מהמקרר ומכינים ממנה קציצות. מטגנים בשמן חם עד השחמה קלה. מוציאים ומניחים על נייר סופג. 3מטגנים את הבצלים שקצצנו גס בשמן שבו טיגנו את הקציצות, תוך כדי גירוד תחתית הסיר מהבשר שנדבק בו. 4מטגנים בסבלנות על אש נמוכה עד שהבצל משחים. 5מוסיפים את שיני השום ומערבבים עד שמרגישים היטב את ריחו. מוסיפים את הגזרים שפרסנו לטבעות ואת הקמח ובוחשים היטב. 6מוסיפים את מרק הבצל (1 כף אבקה מרק מומסת ב-1 כוס מים רותחים). בשלב זה הרוטב סמיך ביותר בגלל הקמח. מוסיפים מיד את הבירה הלבנה ומערבבים היטב. 7מוסיפים את תפוחי האדמה שחתכנו לפרוסות לא דקות מידי, מתבלים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה. 8לבסוף מוסיפים את הקציצות שטיגנו קודם, מניחים על תפוחי האדמה ולא מערבבים. 9מעבירים את הסיר לתנור ומחממים שעה וחצי בחום של 180 מעלות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |