אוכל
אוכל
מתכוני בשר

בורגניון צרפתי - ישראלי

מתכון לבף בורגניון בסגנון צרפתי וקצת ישראלי

|מועצת הבקר והחלב| פורסם11:32
בף בורגיניון (צילום: על השולחן)
צילום: על השולחן

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 4 מנות אוסבוקו (בשר עם עצם) בעובי 4 ס"מ כל אחת
  • 6 פרוסות צלי כתף בעובי 4 ס"מ כל אחד
  • 1 בקבוק יין אדום יבש באיכות מעולה
  • צרור תימין
  • מעט פלפל שחור
  • שלושה עלי דפנה
  • כל הנ"ל יוכנסו להשריה ל-48 שעות
  • בינתיים נכין 1 שוק אווז מעושן, מחולק לכמה חלקים
  • 3 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
  • 3 גזרים קלופים וחצויים
  • 1 שורש סלרי
  • 2 שורשי פטרוזליה חתוכים גס
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • מעט פלפל צלי או אלמנט חריף אחר
  • מעט קמח
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1מסננים את הבשר שהיה בהשריה ושומרים בקערית את חומרי ההשריה.

2מקמחים ומטגנים היטב את הבשר בשמן

3מטגנים את שוק האווז, את הבצלים ואת שאר הירקות

4יוצקים את חומרי ההשריה על הבשר

5מוסיפים את הדבש, הבלסמי וכמה גבעולי תימין טרי, טועמים ומתקנים תיבול

6מביאים לרתיחה ומבשלים כשלוש שעות על להבה נמוכה מאוד. אם חסרים נוזלים בזמן הבישול אפשר להוסיף מעט יין או מרק בשר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il