אוכל
אוכל
מתכוני בשר

צ'אנק טלה על מצע פירה שורשים

נתח טלה ממולח ומפולפל על מצע של מחית תפוח אדמה וארטישוק ירושלמי

|מאסטר שף| פורסם17:07
צ'אנק טלה על מצע פירה של עידו קרוננברג (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.346reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • 1 צ'אנק טלה, מומלח ומפולפל

  • 1 ראש סלרי, קצוץ גס
  • 1 שורש פטרוזיליה, קצוץ גס
  • 4 בצלצלי שאלוט, קצוצים
  • 1 בצל רגיל, קצוץ גס
  • 1 פלפל אדום, קצוץ גס
  • 1 פלפל צ'ילי, קצוץ
  • כוס יין לבן
  • ציר בקר לכיסוי (או מים)

לפירה שורשים:

  • 1 תפוח אדמה גדול, מקולף וחתוך לקוביות

  • 3-4 ארטישוק ירושלמי, מקולף וחתוך לקוביות
  • 100 גרם גבינת מסקרפונה
  • 2-3 כפות פרמזן מגוררת (או לפי הטעם)
  • 50 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור

לפטריות:

  • 250 גרם פטריות מסוגים שונים (שימג'י, מלך היער, שמפיניון, פורטובלו)

  • 2 בצלצלי שאלוט, קצוצים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1צ'אנק טלה: בסיר לחץ עם מעט שמן זית צורבים את נתח הבשר מכל צדדיו. מוציאים.

2מכניסים לאותו סיר שורשים, בצל, שאלוט, פלפל אדום וצ'ילי ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר ואת היין לסיר ומצמצמים כ-2 דקות. מכסים את הנתח עם ציר בקר, מכסים את הסיר ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים לפחות שעה וחצי.3. הפירה: מבשלים במים תפוח אדמה וארטישוק ירושלמי עד שהם רכים ומוכנים לפירה. מסננים את המים, מחזירים לגז וממשיכים לייבש אותם כ-2 דקות. מוסיפים מסקרפונה, פרמזן, חמאה ומעט מלח ומועכים לקבלת פירה רך והומוגני.

4הפטריות: במחבת נפרדת עם שמן זית מקפיצים פטריות ושאלוט. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.

5ההגשה: מניחים במרכז צלחת הגשה 2-3 כפות מהפירה ועליו את הטלה. מסננים רוטב מהירקות ובוזקים מעל. מוסיפים את הפטריות ומגישים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il