אוכל
אוכל
מתכוני בשר

פילה, קציצות וסלט בסגנון רומני

מיטב המטבח הרומני בארוחה טעימה ומגוונת והכל בשעה וחצי עבודה: סלט חציל רומני, תבשיל תרד ופטריות, תפוחי אדמה, פילה כבש צלוי וקציצות כבש

|מאסטר שף| פורסם21:46
קבב רומני של צילה עופר (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.234reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

לסלט חצילים:

  • 1 חציל גדול

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 עגבניות
  • 3 בצלים ירוקים

לתפוחי האדמה:

  • 10 תפוחי אדמה לבנים קטנים

  • כף פלפל שחור גרוס
  • מלח אטלנטי
  • 40 גרם חמאה
  • כף שמן זית

לתבשיל תרד ופטריות:

  • 1/2 ק"ג תרד

  • 2 כפות שמן זית
  • כף חמאה
  • 1/2 בצל
  • 2 שיני שום
  • 300 גרם פטריות שמפיניון
  • כף שמן
  • 40 גרם חמאה
  • פלפל
  • מלח

לקציצות:

  • 1/2 ק"ג כבש טחון

  • 2 ביצים
  • 1/2 בצל
  • 1 שן שום
  • שמיר
  • מלח
  • פלפל
  • 4 כפות פירורי לחם
  • שמן לטיגון
  • 4 עלי כרפס

לפילה:

  • 400 גרם פילה כבש

  • 5 שיני שום
  • מלח
  • פלפל
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1סלט החצילים: שורפים את החציל על האש, מקלפים אך משאירים חתיכת קליפה קטנה שרופה. מסננים את החציל ממים. כשהוא מתקרר מכניסים למג'ימיקס, מוסיפים שמן זית ומלח למשך 5 דקות עד שהוא מקבל מרקם רך ועדין. מניחים על צלחת, פורסים עגבנייה מסביב לסלט ומגישים ביחד עם 3 בצלים ירוקים.

2תפוח האדמה: מבשלים בסיר עם מים ומלח את תפוחי האדמה עד לריכוך. מוציאים ומקלפים, חותכים לרבעים, מתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח אטלנטי ומטגנים בחמאה ושמן זית. מגישים חם.

3לתבשיל תרד עם פטריות: שוטפים ומייבשים את עלי התרד. מטגנים בשמן זית וחמאה את הבצל והשום, מתבלים בפלפל ומלח ומבשלים כ-7 דקות.

4מסננים את התרד, מכניסים למג'ימיקס ומפעילים בפולסים במשך 2 דקות. מניחים את התרד בצלחת עמוקה. הפטריות: מטגנים את הפטריות בשמן וחמאה. מוסיפים פלפל ומלח ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפטריות לצלחת התרד ומערבבים.

5הקציצות: מערבבים את הבשר הטחון, הביצים, הבצל המטוגן, השום, השמיר, המלח, הפלפל ופירורי הלחם. מכינים כ-20 קציצות קטנות ומטגנים בטיגון עמוק. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים את הקציצות על צלחת הגשה. מטגנים בנפרד את עלי הכרפס ומניחים מעל.

6פילה הכבש: פורסים את שיני השום ומחדירים לתוך הפילה. מעסים את הבשר בפלפל ומלח ומטגנים בשמן זית שנותר על כל צדדיו עד שהוא מקבל צבע אדמדם-קוניאק. פורסים אותו לחתיכות דקות ומניחים על צלחת.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il