אוכל
אוכל
מתכוני בשר

מרק בשר ותפוחי אדמה של אבי לוי

את המרק הזה טעם אבי לוי בפעם הראשונה בביקור בקזבלנקה, ועכשיו הוא מגיש לכם אותו חם, מהביל ועם אדפטציה קטנה משלו

|mako אוכל| פורסם07:34
מרק בשר ותפוחי אדמה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:3.842reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

במהלך ביקור במרוקו התארחתי אצל יורם וניקול, זוג חברים מקזבלנקה. זה היה הערב השלישי לביקורי שם, והיה קר וגשום. ניקול הגישה לנו צלחת מרק תפוחי אדמה סמיך שהדיף ריחות משכרים. מאז אימצתי את המרק הזה, תוך שאני מוסיף לו כמה תוספות מעניינות.

המצרכים (6 מנות):

  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 קילו בשר מספר 5, חתוך לקוביות
  • 3-4 עצמות מח
  • 5-6 תפוחי אדמה, קלופים ושטופים
  • 3 ליטר מים
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1/4 כפית כורכום
  • מלח לפי הצורך

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית בסיר רחב, ו"סוגרים" את קוביות הבשר ועצמות המח מכל הצדדים במשך כ-3 דקות.

2מוסיפים את תפוחי האדמה והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים.

3מוציאים את תפוחי האדמה, מועכים למחית אחידה ומחזירים לסיר.

4מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים כ-30 דקות נוספות.

>> למתכוני מרק נוספים של אבי לוי
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il