
לזניה כרוב טעימה ומשביעהבואו נעשה עסק: אתם לא תספרו לאיטלקים שהכנו לזניה מעלי כרוב, ואנחנו נשתף אתכם במתכון שיוציא לכם מנה טעימה בשיגעון, מזינה ובריאה וממש ממש קלה להכנה. דיל? |
המצרכים (4 מנות):(לתבנית מלבנית בגודל 24*30):
לרוטב:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2חותכים ומסירים את בסיס הכרוב ומקלפים בעדינות את העלים. אין צורך לבשל את הכרוב לפני וזה בסדר גמור אם הוא נקרע קצת. 3מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים בשר טחון ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ. 4מוסיפים עגבנייה מגוררת, רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור ופפריקה. מערבבים היטב. 4מניחים 2 שכבות עלי כרוב בתבנית מלבנית. מניחים עליהם שכבה מתערובת הבשר. ממשיכים לשכבה נוספת של כרוב ומעליה בשר וכן הלאה, כ-2-3 שכבות דקות יחסית כשהשכבה העליונה היא כרוב. 5מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ומוזגים מעל הלזניה. 6מכסים את התבנית בנייר אפייה ועליו נייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה ורבע עד לריכוך מלא של הכרוב. מסירים את הכיסוי ואופים 15 דקות נוספות עד שהלזניה מקבלת גוון שחום. 7מוציאים מהתנור, ממתינים שהלזניה תתייצב מעט ומגישים. לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוקהמהמם שלה לזניה כרוב. יש בשר, יש שכבות, מדובר בלזניה!|צילום: יעל קצב לזניה כרוב. תראו איזו יפה|צילום: יעל קצב לזניה כרוב. שילוב בין המאפה האיטלקי לכרוב ממולא|צילום: יעל קצבבתיאבון! תגיות:בשר ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |