אוכל
אוכל
מתכוני בשר

סיר קציצות עם אפונה

מה יש בסיר אחד של קציצות, גזר, אפונה ותפוחי אדמה שיוצר תחושה חזקה ונעימה של בית, לא ברור. מה שברור זה שמדובר בסיר שמתקתקים ממש מהר ובקלות, ושביחד עם אורז לבן - הוא יוצר ארוחה ברמות אחרות

|mako אוכל| פורסם07:00
אפונה וקציצות על אורז (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
Rating:4.7203reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

בשבילי סיר של אפונה וקציצות תמיד יהיה הכי בית שיש. עד היום חרוט לי בזיכרון הסיר של סבתא סולטנה - עם אפונה, פטריות וקציצות קטנות קטנות אבל הכי טעימות בעולם. אמא שלי, בניגוד לסבתא, הייתה מכינה אותן גדולות, אבל מה שבטוח זה שלא משנה מה גודל הקציצה – מדובר באחת המנות שאני לא מוותרת עליהן באף שישי, וגם הבנות שלי לא. אוכלים אותה עם אורז לבן, וכל כף כזו זה ביקור בגן עדן.

עם הזמן המנה הזו הפכה קבועה גם בצהרונים של הילדים, ואפשר להבין למה. הרוטב הצהוב הקלאסי הוא טיפה מתקתק, והולך נהדר עם האפונה העדינה. ואז מגיעות הקציצות, שנותנות טוויסט בעלילה – ולזה תוסיפו את האורז, שסוגר את החבילה בצורה מושלמת.

בקיצור, לא לחשוב פעמיים. פשוט לרוץ להכין.

המצרכים :

לסיר:

  • בצל
  • 2 כפות שמן
  • שקית אפונה קפואה, מופשרת, שטופה ומסוננת
  • חצי שקית גזר גמדי קפוא, מופשר, שטוף ומסונן
  • תפוח אדמה גדול
  • רבע כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית כורכום
  • חצי כפית כמון
  • כף אבקת מרק עוף (אפשר לוותר ולהוסיף עוד מלח)

לקציצות:

  • חצי קילו בשר טחון (אפשר להכין גם עם עוף)
  • תפוח אדמה
  • בצל
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 3 שיני שום
  • כף שמן
  • חצי כף מלח
  • כפית פלפל שחור טחון
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית כמון
  • כפית פפריקה
  • חצי כפית כורכום
  • 3 כפות פירורי לחם
  • ביצה
  • רבע כוס מים

לאורז:

  • כף שמן
  • 2 וחצי כוסות אורז פרסי
  • שלושת רבעי כף מחוקה מלח
  • רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

אפונה וקציצות - הסיריםאפונה וקציצות - הסירים|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

1קוצצים את הבצל קטן קטן (הכי טוב במעבד מזון) ומטגנים כ-4 דקות.

2מוסיפים את האפונה והגזר ומאדים 2-3 דקות.

3בזמן הזה קולפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה לסיר, מערבבים ומאדים עוד דקה-שתיים.

4מוסיפים את התבלינים, מערבבים ושופכים פנימה 2 וחצי כוסות מים רותחים. מערבבים ומנמיכים את האש.

5מכינים את הקציצות: מעבירים את הבשר הטחון לקערה. טוחנים את תפוח האדמה, הבצל, הפטרוזיליה והשום במעבד מזון, מוסיפים לבשר הטחון ומערבבים.

6מוסיפים את השמן, התבלינים, פירורי הלחם, הביצה והמים ומערבבים טוב טוב.

לבלוג של יונית צוקרמן

סיר אפונה וקציצות, יונית צוקרמןסיר אפונה וקציצות, יונית צוקרמן|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

7מכדררים מהתערובת קציצות בידיים רטובות (קטנות או גדולות, איזה שבא לכם), ומכניסים בזהירות לסיר המבעבע. אם צריך, מפנים מקום בעזרת כפית.

8מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 40 דקות.

9מגישים עם אורז לבן.

לאורז:

1מחממים בסיר קטן את השמן ומכניסים את האורז. מטגנים תוך כדי ערבוב.

2מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים, מלח ופלפל ומערבבים שוב.

3מכסים את הסיר ומבשלים 7 דקות על אש קטנה.

4מכבים את האש ומשאירים על הגז עוד 20 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il