אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות בשר ממולאות כרובית ברוטב אדום

מנת בשר מפתיעה ומזינה, שבה פרחי כרובית נעטפים בבשר טחון ומתבשלים ברוטב מופלא

|מאסטר שף| פורסם14:03
קציצות בשר וכרובית (תמונת AVI: mako)
Rating:2.919reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

ללחמניות

  • חצי ק"ג קמח לבן
  • 70 גרם שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 2/3 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • ½ כפית מלח
  • 1/2כוס מים
  • בצל יבש קצוץ מטוגן
  • חלמון ביצה טרופה
  • שומשום

לכרובית

  • 1 כרובית
  • מיץ מ-3 לימונים סחוטים
  • שמן זית לטיגון

לכדורי הבשר

  • 500 בשק בקר טחון
  • חצי כוס פירורי לחם
  • 3 ביצים
  • רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
  • רבע צרור כוסברה קצוצה
  • כף חרדל
  • כפית כמון
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • מלח/פלפל לפי הטעם
  • 4 שיני שום טחונות
  • כפית קארי

לרוטב

  • 8 עגבניות חלוטות מגורדות
  • 5 כוסות מים
  • בצל גדול קצוץ מטוגן
  • רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
  • רבע צרור כוסברה קצוצה
  • כף אבקת חרדל
  • כפית כמון
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • מלח/פלפל לפי הטעם
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1להכנת הלחמניות מערבבים יחד קמח, שמרים, סוכר, שמן, ביצה, מלח ומים. מניחים בצד להתפחה של 30 דקות.

2מחממים תנור ל-180 מעלות.

3לאחר ההתפחה, קורצים כדורים יפים מהבצק וטומנים בתוכם כף בצל יבש קצוץ מטוגן. מברישים בחלמון ומפזרים מעל שומשום.

4מכניסים לתנור למשך 18 דקות.

5שוטפים את הכרובית, מחלקים ל"ראשים" קטנים ומטגנים עד להזהבה בשמן זית. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את מיץ הלימון, ומלח-פלפל לפי הטעם. ממשיכים לאדות בלימון עד לריכוך הכרובית.

6מערבבים את הבשר הטחון יחד עם פירורי לחם, ביצים, פטרוזיליה, כוסברה, חרדל, כמון, פפריקה, מלח-פלפל, שום וקארי.

7להכנת הרוטב מערבבים יחד עגבניות, מים, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, אבקת חרדל, כמון, פפריקה, מלח-פלפל, שום ורסק עגבניות ומבשלים על להבה בינונית.

8עוטפים כל "ראש" כרובית בתערובת הבשר ומניחים ברוטב לבישול של כ-30 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il