אוכל
אוכל
מתכוני בשר

חורשט סבזי

תבשיל בשר ועשבי תיבול פרסי מעורר תיאבון, עם שעועית אדומה ולימון פרסי חמצמץ וריחני. טעים שבא למות

|"דודה" - ביסטרו עברי| פורסם11:03
סבזי (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור
Rating:4.9110reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • קילו עד 2 קילו בשר צלי כתף (מס' 5), חתוך לקוביות גדולות
  • 4 בצל חתוך לקוביות עבות
  • 2 צרורות פטרוזיליה חתוך גס
  • 1 צרור כוסברה חתוך גס
  • 1 בצל ירוק חתוך גס
  • 5 יחידות לימון פרסי
  • רבע קילו שעועית אדומה שהושרתה ללילה
  • 3 כפות שמבלילה (עלי חילבה מיובשים)
  • 250 מ"ל לימון סחוט
  • כף כורכום

אופן ההכנה:

1מטגנים יחד פטרוזיליה, כוסברה שמבלילה ובצל ירוק במעט שמן ועל חום נמוך. כשמתחיל להשחיר מכבים את האש.

2בסיר גדול מטגנים בצל ומוסיפים כורכום. מוסיפים פטרוזיליה כוסברה ושמבלילה ואת הבצל הירוק. מטגנים יחד 5 דקות.

3מוסיפים את הבשר, השעועית המושרת , הלימון הפרסי והלימון הסחוט.

4מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה.

5מוסיפים שתי כפות מלח ומנמיכים את האש לשעתיים וחצי.

6בודקים טעמים וכשהשעועית רכה ומוכנה לאכילה מורידים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il