אוכל
אוכל
מתכוני בשר

סינייה תירס ובשר טחון

תבשיל של בשר טחון, בצל ועשבי תיבול בליווי מחית תירס מעולה

סינייה עם טחינה ותחתית בורגול
Rating:3.914reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (4 מנות):

למחית התירס

  • גרעיני תירס מ-5 קלחי תירס מבושלים (להפריד את הגרעינים מהקלח בעזרת סכין)

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1 כפית שום כתוש
  • 3 גבעולי תימין
  • שאטה חריף לפי הטעם
  • מלח
  • 1 כוס ציר ירקות
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 חלמון ביצה

לבשר

  • 600 גרם בשר בקר טחון

  • 1/2 כוס שאלוט קצוץ
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • מלח וחריף לפי הטעם
  • 2 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות

אופן ההכנה:

1להכנת המחית: מאדים את הבצל, השום והתימין בשמן זית. מוסיפים את גרעיני התירס, מלח ושאטה חריף לפי הטעם.

2מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים ביחד כ-20 דקות. טוחנים במעבד מזון ומוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב.

3להכנת הבשר: מאדים את הבצל והשום בשמן זית, מוסיפים את הבשר בהדרגה וסוגרים היטב.

4מוסיפים רסק עגבניות, מלח, החריף ואת קוביות העגבנייה.

5מבשלים על אש קטנה כ-5 דקות ומסננים.

6מעבירים את הבשר המסונן לתבנית אפייה (פיירקס), מכסים את התחתית עם הבשר ומהדקים מעט.

7מסדרים את מחית התירס מעל הבשר ומפזרים מעל התירס מעט פירורי לחם ופרמזן מגורד.

8אופים בחום של 160 מעלות כחצי שעה שעה ומגישים מיד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il