אוכל
אוכל
מתכוני בשר

בחש בוכרי אמיתי

כשיש לכם חברה בוכרית, היא יכולה ללמד אתכם להכין בחש אמיתי, תבשיל עשיר של בשר, אורז ועשבי תיבול. ולמרות שכמעט לא מוסיפים לאורז מים, למרבה ההפתעה הכל יוצא פשוט מושלם ברמה של ללקק את האצבעות

|mako| פורסם08:22
Rating:4.579reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • כוס וחצי אורז עגול שטוף
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • חצי צרור שמיר
  • חצי קילו בשר אונטריב או אסאדו, חתוך לקוביות בינוניות
  • 100 גרם שומן כבש, טחון או מגורר בפומפייה
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 3 כפות שמן
  • 4 כפות מים

אופן ההכנה:

1ממלאים מים עד קצת יותר מחצי הגובה של סיר בינוני ומביאים לרתיחה.

2מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3מעבירים את התערובת לשקית קוקי גדולה או 2 בינוניות. מוציאים מהשקית את האוויר וסוגרים אותה היטב בגובה 3 אצבעות מהאורז. חשוב שלא יישאר אוויר בשקית אחרת היא תצוף במים.

4מכניסים את השקית לסיר עם המים הרותחים כך שהמים מכסים את האורז.

5מבשלים על להבה בינונית למשך שלוש שעות וחצי: שעה וחצי על צד אחד ולאחר מכן הופכים לעוד שעתיים לצד השני. המים עשויים להתאדות, אז מוסיפים עוד במידת הצורך.

6מוציאים את השקית מהמים, פותחים בזהירות ומגישים. ** ודאו שהאורז והבשר התרככו. אם לא המשיכו את הבישול במים לעוד חצי שעה.

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

בחש בוכרי אמיתי. בחש בוכרי אמיתי. מערבבים הכל ביחד בקערה|צילום: יעל קצבבחש בוכרי אמיתיבחש בוכרי אמיתי. לא ייאמן כמה זה רך|צילום: יעל קצב

בתיאבון!

תגיות:בשר
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il