אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות בסגנון הודי על מצע אורז

קציצות מסאלה ברוטב הודי עם מחית שום וג'ינג'ר ומחית קשיו על אורז שתובל באניס והל. קצת קוצצים, קצת מעבדים, מבשלים וזה מוכן

|מאסטר שף| פורסם11:19
קציצות בסגנון הודי של אשר לוי וסרנדה דילבסקי (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.7137reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לקציצות:

  • 250 גרם בקר טחון

  • 250 גרם עוף טחון
  • 2 כפות פירורי לחם
  • צרור כוסברה קצוצה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור נענע קצוצה
  • 1.5 כפיות כמון
  • 1.5 כפיות קינמון
  • 1.5 כפיות מוסקט
  • 1 כפית הל טחון
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן צימוקים
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • ביצה אחת
  • קורט מלח
  • קורט פלפל

לרוטב:

  • 10 שיני שום

  • 5 ס"מ ג'ינג'ר
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 פרחי אניס
  • 3 תרמילי הל שלמים
  • 2 בצלים סגולים קצוצים דק
  • 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
  • 2.5 כפיות גארם מאסלה
  • 3 עגבניות קלופות קצוצות
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל
  • כף רסק עגבניות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור נענע קצוצה

למחית קשיו:

  • 200 גרם קשיו לא קלוי

  • 4 כפות מים

לאורז:

  • 3 כפות שמן קנולה

  • 1 כוכב אניס
  • 2 תרמילי הל
  • כוס אורז שהושרה חצי שעה במים
  • כוס וחצי מים
  • כפית גראם מסאלה
  • קורט פלפל לבן
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1הקציצות: בקערה מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות ולשים את התערובת כ-10 דקות. אוטמים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.

2הרוטב: במעבד מזון טוחנים 10 שיני שום ו-5 ס"מ ג'ינג'ר טוחנים יחד עד לקבלת מחית. בסיר מחממים שמן זית עם 2 כוכבי אניס ו-3 תרמילי הל שלמים. כשהשמן חם מוציאים את האניס וההל, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-5 דקות, מוסיפים את כל מחית השום והג'ינג'ר ומטגנים מעט. מוסיפים את הצ'ילי וממשיכים לטגן מספר דקות. מוסיפים גארם מאסלה ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומטגנים כמה דקות נוספות. מתבלים בקינמון, הל טחון, אגוז מוסקט, זרעי כוסברה טחונים, כמון, כורכום, קורט מלח, וקורט פלפל ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית-קטנה את התערובת בערך כ-20 דקות כשמידי פעם יש לערבב.

3ברגע שמבחינים כי השמן נפרד מן הרוטב (השמן נוטה לצידי הסיר), מוסיפים רסק עגבניות וכוס וחצי מים ומערבבים עד לרתיחה. מנמיכים את האש, וצרים מתערובת הבשר קציצות עגולות קטנות ומוסיפים לרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.

4במעבד מזון טוחנים את הקשיו והמים ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל כ-15 דקות נוספות. מוסיפים צרור כוסברה, פטרוזיליה, נענע, מערבבים ומכבים את האש.

5האורז: בסיר מחממים שמן עם כוכב אניס ותרמילי הל. כשהשמן חם מוסיפים את האורז, מטגנים מעט, מוסיפים מים, גראם מאסלה, פלפל לבן ומלח, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהאורז מוכן. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 10 דקות.

6הרכבת המנה: על צלחת הגשה שמים כף גדולה מהאורז מבושל. מניחים מעל כמה קציצות עם רוטב ומעטרים במעט כוסברה קצוצה.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il