
קדירת אסאדו בכורכום וזעפרןסמדי בומבה עם מתכון פיקס לחורף: תבשיל של בקר ובצלים קטנטנים, שמגישים על חיטה עם ערמונים ותבלינים. הבחירה שלנו לשבת הקרובה![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
לתבשיל החיטה:
אופן ההכנה:1שמים את הבשר בסיר, ממלאים במים, מוסיפים את עלי הדפנה ומבשלים כשעה אחרי הרתיחה. מוציאים את הנתחים ושומרים את מי הבישול. 2משרים את הזעפרן ברבע כוס מים חמים. 3מטגנים את הבצלים בשלמותם ב-2 כפות שמן. מערבבים רק על ידי טלטול של המחבת, כדי להשאיר את הבצלים שלמים ולא לפצוע אותם. 4מטגנים את התבלינים בסיר ב-2 כפות השמן הנותרות, תוך כדי ערבוב. 5מסדרים בסיר את האסאדו והבצלים, ושופכים עליהם את מי ההשריה של הזעפרן. מוסיפים מצקת אחת ממי הבישול של הבשר ומביאים לרתיחה. 6מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה ורבע. 7תבשיל החיטה: מבשלים את החיטה בהרבה מים (כמו פסטה) כ-40 דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים. 8מקפיצים במחבת עם מעט שמן את הערמונים וגרעיני הדלעת. 9מתבלים את החיטה בקינמון, סוכר, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומוסיפים את הערמונים וגרעיני הדלעת. 10מניחים את האסאדו על מצע החיטה, ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |