אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קדירת אסאדו בכורכום וזעפרן

סמדי בומבה עם מתכון פיקס לחורף: תבשיל של בקר ובצלים קטנטנים, שמגישים על חיטה עם ערמונים ותבלינים. הבחירה שלנו לשבת הקרובה

|mako אוכל| פורסם07:09
קדירת אסאדו ובצלצלים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:427reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם בשר אסאדו, חתוך לנתחים
  • 3 עלי דפנה
  • 6 שערות זעפרן
  • 4 כפות שמן
  • 7-10 בצלים קטנטנים, קלופים
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • רבע כפית כורכום
  • חצי כפית סוכר

לתבשיל החיטה:

  • 2 כוסות חיטה
  • 2 כפות שמן
  • חבילת ערמונים בוואקום
  • 100 גרם גרעיני דלעת קלופים
  • חצי כפית קינמון
  • כפית שטוחה של אבקת סוכר
  • חצי כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1שמים את הבשר בסיר, ממלאים במים, מוסיפים את עלי הדפנה ומבשלים כשעה אחרי הרתיחה. מוציאים את הנתחים ושומרים את מי הבישול.

2משרים את הזעפרן ברבע כוס מים חמים.

3מטגנים את הבצלים בשלמותם ב-2 כפות שמן. מערבבים רק על ידי טלטול של המחבת, כדי להשאיר את הבצלים שלמים ולא לפצוע אותם.

4מטגנים את התבלינים בסיר ב-2 כפות השמן הנותרות, תוך כדי ערבוב.

5מסדרים בסיר את האסאדו והבצלים, ושופכים עליהם את מי ההשריה של הזעפרן. מוסיפים מצקת אחת ממי הבישול של הבשר ומביאים לרתיחה.

6מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה ורבע.

7תבשיל החיטה: מבשלים את החיטה בהרבה מים (כמו פסטה) כ-40 דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים.

8מקפיצים במחבת עם מעט שמן את הערמונים וגרעיני הדלעת.

9מתבלים את החיטה בקינמון, סוכר, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומוסיפים את הערמונים וגרעיני הדלעת.

10מניחים את האסאדו על מצע החיטה, ומגישים.

>> בשבוע שעבר קיבלנו את השבת עם פרגיות על מצע של בורגול

>> והנה מתכונים לכל השבוע

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il